CLIA bezorgd over onbedoelde gevolgen Amerikaans cruiseverbod

Cruise Lines International Association (CLIA), de spreekbuis van de mondiale cruise-industrie, heeft laten weten bezorgd te zijn over de onbedoelde gevolgen van de No Sail Order die op 9 april door het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) is uitgevaardigd om specifiek de cruise-industrie voorlopig aan banden te leggen. Door het besluit zijn cruises met aankomst in Amerikaanse havens verboden tot minimaal medio juli 2020 of als de COVID-19 noodsituatie voor de volksgezondheid voorbij is.

Volgens de CDC heeft het reizen per cruiseschip het risico en de impact van de COVID-19 uitbraak in de Verenigde Staten vergroot. De CLIA is van mening dat alleen omdat cruiseschepen veel aandacht krijgen dit nog niet betekent dat het een grotere impact heeft op de verpreiding van het coronavirus dan vergelijkbare locaties op het land. Wat anders is aan de cruise-industrie zijn de zeer strikte rapportagevereisten die van toepassing zijn op schepen.De CLIA wijst daarnaast op de economische impact mocht het verbond op cruisen veel langer gaat duren dan nodig is. Het rekent voor dat de opschorting elke dag zorgt voor een verlies van 92 miljoen dollar en het verlies van honderden Amerikaanse banen. Na verloopt van tijd zal het tempo van de verliezen toenemen. Als het besluit nog een jaar van kracht zou zijn betekent dit voor de Verenigde Staten een verlies van 51 miljard dollar en honderdduizenden Amerikaanse banen.

Klik hier voor het volledige statement van de CLIA.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!