Achtbaan van Global Dream uitgelegd op de grond

Vorige week is de langste achtbaan op zee alvast op een groot terrein neergelegd in Duitsland door de bouwer. De achtbaan zal op het nieuwe schip van Dream Cruises, de Global Dream worden geïnstalleerd. De bouwer Mauer Rides ontwierp de “Spike®-Coaster”, die op het cruiseschip de Space Cruiser genoemd zal worden.

Marco Hartwig, projectmanager van Maurer Rides legt uit waarom de test op het land zo belangrijk is: “De testopstelling gebruiken we onder meer om de installatiemethodiek te testen die speciaal ontworpen is voor het installeren op een schip. Verder wordt een aantal onderdelen al op land geïnstalleerd. Dit bespaart kostbare tijd tijdens de montage op het schip. Het doel is ook om van alle 93 ondersteuningspalen de details door te sturen naar de scheepswerf.”

Na de installatie aan land, worden drie achtbaankarren op de rails gezet. Tijdens deze ritten controleren en testen de bouwers stap voor stap alles. Na de testopstelling wordt de achtbaan weer ontmanteld en getransporteerd naar de werf voor definitieve installatie.

Langste achtbaan op zee

Bouwer Mauer Rides is ook verantwoordelijk voor de achtbaan op het nieuwe cruiseschip van Carnival Cruise Line, Mardi Gras. De achtbaan op de Global Dream is 300 meter lang en daarmee zeker 50 meter langer dan de ‘Bolt: Ultimate Sea Coaster’ op de Mardi Gras. Tijdens de interactieve rit kan er een maximale snelheid worden behaald van 60 km per uur.

De drie elektrische voertuigen bieden plek aan elk 2 rijders met inline stoelen en een geïntegreerde gashendel waarmee passagiers zelf de snelheid van de rit kunnen regelen. De bestuurder zal in de ‘Space Cruiser’ het gevoel hebben zowel over de zee als over de hoofden van andere passagiers te vliegen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)