Corona maatregelen aan boord rivierschepen van A-Rosa

De Duitse riviercruise rederij A-Rosa heeft haar maatregelen bekendgemaakt voor de herstart. A-Rosa past het ‘nieuwe normaal’ toe met aanvullende hygiëne- en afstandsmaatregelen. Een samengesteld A-Rosa Care-team dat bestaat uit specialisten van binnen en buiten de organisatie, heeft de set aan maatregelen vastgesteld.

Maatregelen aan boord

De hygiënemaatregelen volgen het Robert Koch Institut, het equivalent van het Nederlandse RIVM, en de maatregelen die de individuele bondslanden hebben vastgesteld. Aan boord bestaat het lokale care-team uit het scheepsmanagement.

Gasten worden vooraf verzocht om een verklaring af te geven van fitheid en een instemming om zich te houden aan de regels aan boord. Een zelf-check wordt van de gasten thuis verlangd. Wanneer ze geen relevante symptomen hebben, mogen ze naar het schip toe. Bij het aan boord gaan, wordt de temperatuur gemeten.
Een groot voordeel volgens A-Rosa is de luchttoevoer in de hutten. Verse lucht wordt van buiten naar binnen gehaald, gezuiverd en rondgeblazen. Elke ruimte op het schip heeft dit.

Aan boord geldt de anderhalve meter regel afstand tussen personen. In alle ruimten zijn desinfectiemiddelen aanwezig en/of vloeibare zeep met wegwerphanddoekjes. De schoonmaak zal geïntensiveerd worden. Gasten zullen bovendien binnen een mondkapje moeten dragen, behalve bij het eten en in de buitenlucht.

De tafels en zitgroepen in de restaurants en lounges worden zo aangepast dat ook daar de anderhalve meter afstand bereikt wordt. Daarnaast zorgen markeringen op de vloer voor de juiste routes. De maaltijden worden op twee vaste tijdstippen geserveerd aan tafels met tafelschikking.

A-Rosa

De Duitse riviercruisemaatschappij A-Rosa heeft een moderne vloot van 12 schepen die ongetwijfeld tot de kleurrijksten riviercruiseschepen van Europa horen. Frisse hutten en kleuren over het gehele schip zorgen voor een casual sfeer. Bijzonder is dat A-Rosa met haar 4-sterren-plus riviercruiseschepen een jonger publiek probeert aan te spreken. Elk jaar worden er nieuwe schepen aan toegevoegd.

Meer informatie vind je bij:

A-RosaCaptain CruiseDreamlines

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

4 gedachten over “Corona maatregelen aan boord rivierschepen van A-Rosa

 • 24 mei 2020 om 10:36
  Permalink

  wij hebben op 18 juli een riviercruise in nederland geboekt ..
  Ver wacht je dat die door gaat.

  • 24 mei 2020 om 23:20
   Permalink

   Het hangt helemaal af van de rederij. Fingers crossed! Groet Miriam

 • 24 mei 2020 om 15:06
  Permalink

  Voor Zaterdag 22 Aug hebben wij een riviercruise naar Antwerpen geboekt. Ben benieuwd hoe dat gaat worden……. En òf het idd wel doorgaat……

  • 24 mei 2020 om 23:21
   Permalink

   Het is echt nog even afwachten. Hou ons op de hoogte! Groet Miriam

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.