Welke schepen varen in 2020/2021 in … het Midden-Oosten?

Wil je deze winter de kou ontvluchten? En lekker genieten van een andere sfeer? Denk dan aan een cruise naar het Midden-Oosten. Er zijn tal van cruiseschepen die een rondje maken in de Perzische Golf naar steden zoals Dubai en Abu Dhabi en landen zoals Qatar, de Verenigde Emiraten en Oman. Wij zetten alle schepen die in de aanstaande winter daar varen voor jou op een rijtje.

Dit artikel is geüpdate met de meest actuele informatie (september 2020).

Beste reistijd

Er wordt vanaf oktober tot en met maart gevaren in de Perzische Golf. Het weer is heerlijk aangenaam. Zo is de gemiddelde temperatuur in oktober 29C. Verwacht géén tropische temperaturen in de maanden november tot maart. Zo is het bijvoorbeeld in Dubai in januari gemiddeld maar 19C. Wist je trouwens dat februari en december de natste maanden zijn van het hele jaar?

Wil je toch iets warmer en geen risico op regen, kies dan voor een cruise in oktober en april. Dan is relatief droog en zijn de gemiddelden 26C-29C. De echte hitte van de zomermaanden heb je dan gelukkig niet.

Lengte van je cruise

Wij raden je aan om twee weken voor je cruise uit te trekken als je alles wilt zien. Cruiseschepen varen in dit gebied over het algemeen twee verschillende 7-daagse routes. Je kunt dus gemakkelijk 2 cruises aan elkaar plakken en écht alle havens zien in dit gebied.

Welke schip kies ik?

In seizoen 2020/2021 varen er diverse schepen wekelijks een rondje in de Perzische Golf. Megaschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin (AIDAprima, Costa Diadema, MSC Seaview), de middelgrote schepen (Mein Schiff 6) of de wat intiemere schepen zoals Horizon en MSC Lirica.

Wil je een (vrijwel) all-inclusive cruise waarbij fooien en drankjes inbegrepen zijn? Kies dan voor de Mein Schiff 6***** of een rederij waarbij je een drankpakket aanschaft bij je cruise.

Havens

Wanneer je een cruise in het Midden-Oosten gaat doen, zijn er feitelijk maar een select aantal havens die elk schip bezoekt. Je hebt de bestemmingen ten westen van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en ten oosten. De VAE is op de kaartjes hieronder de puntige ‘berg’, waar je wereldsteden zoals Dubai en Abu Dhabi vindt.

 

Ten westen vind je Qatar (haven Doha) en Bahrein (hoofdstad Manama, haven heet Khalifa Bin Salman), de iets minder toeristische bestemmingen.

Sir Bani Yas is een strandbestemming, volledig ingericht voor cruisereizigers. Je kunt ook kiezen voor een jeepsafari, kajakken of snorkelen.

Ten oosten van de VAE ligt het sultanaat Oman, met de charmante en levendige hoofdstad Musqat. Veel bezocht is ook het dorp Khasab, vanwaar je mooie boottochten kunt maken. Minder vaak bezocht is het dorp Sur.

Minder vaak op de cruiseroute liggen Khor Fhakkan (Emiraat Sharjah) en het emiraat Fujairah.

Starthavens

Alle schepen starten in Dubai of in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit zijn de meest handige havens die vanuit Amsterdam zeer goed te bereiken zijn. Costa Cruises start ook in Doha, Qatar.

Vliegen naar het Midden-Oosten

Er zijn talloze vliegmaatschappijen die naar Dubai of Abu Dhabi vliegen. Je kunt zelf een retourticket boeken vanaf de €400-€450. Soms is het echter handiger en voordeliger om bij de rederij of reisbureau een ticket te boeken. Dit kan je zo €200 euro schelen. Je bent dan altijd verzekerd van een tijdige vlucht én transfer. Mocht er iets mis gaan bij je zelf geboekte vlucht, dan ben je zélf verantwoordelijk voor het regelen van een alternatief.

De vliegtijd bedraagt 6 uur en 40 minuten naar Dubai.

Wil je net even wat meer zien dan alleen het Midden-Oosten, dan zijn de zogenaamde repositioning cruises erg leuk. Dit zijn de langere cruises waarbij de cruiseschepen vaak vanuit de Middellandse Zee naar het Midden-Oosten toe varen (of andersom). Je bent wat langer onderweg en er heerst over het algemeen een relaxte sfeer aan boord.

 

Rederijen & Schepen

AIDA Cruises

AIDA zet in op de AIDAprima (>4000 passagiers) in het Midden-Oosten. Dit schip met zeer veel faciliteiten vaart vanaf 11 december 2020 1 route (één week) van december tot en met maart. Je kunt naar keuze opstappen in Dubai op vrijdag of op dinsdag in Abu-Dhabi. Vanwege de Coronapandemie is de route (voorlopig) behoorlijk ingekort. Je verblijft in totaal 4 dagen in Dubai, 2 dagen in Muscat en 2 dagen in Abu Dhabi. Vanaf €649, inclusief vlucht €1082.

Costa Cruises

De Costa Diadema (>4000 passagiers) maakt 8-daagse routes vanuit Dubai. Je vertrekt wekelijks op zaterdag vanuit Dubai of vrijdags vanuit Abu Dhabi. Je verblijft in totaal tijdens deze cruise 2 dagen in Abu Dhabi, 2 dagen in Dubai, 1 dag in Musqat (Oman) en 1 dag in Doha (Qatar). Deze cruise is beschikbaar met vlucht vanaf €849 bij Stip.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

 

MSC Cruises

Het familieschip MSC Fantasia vaart vanaf 4 december 2020 een 8-daagse route vanaf Dubai of Doha. Je bezoekt Abu Dhabi, Sir Bani Yas en Bahrein. De Fantasia vaart vanaf €868 bij Kras, inclusief vlucht.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

TUI Cruises

De premium all-inclusive Mein Schiff 6 (ca. 2500 passagiers) vertrekt wekelijks uit Dubai en vaart twee verschillende routes. Je kunt ze combineren tot een 14-daagse cruise. De eerste route start vanuit Dubai en gaat naar Doha (Quatar), Bahrein (Kalifa Bin Salman) en Abu Dhabi. Beschikbaar (premium-all inclusive!) voor een superprijs, vanaf €695. De tweede route gaat vanaf Dubai naar Khasab (Oman), Muscat (Oman) en Abu Dhabi. Beschikbaar vanaf €645.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)