Corona verbindt Nederlandse Cruise Ports

De corona crisis heeft ook de riviercruise sector zwaar getroffen. Deze sector kent vele schakels, zoals de luchthavens, gidsen, touringcars, rondvaartboten, hotels, musea en andere attracties. Zowel in de Amsterdamse als in de Rotterdamse regio verdienen veel bedrijven en ZZP-ers hun boterham aan deze snelgroeiende sector. Toonaangevende bedrijven in deze sector en ‘riviercruise gemeenten’ zijn lid van Amsterdam Cruise Port in de regio Amsterdam of Dutch Delta Cruise Port in de provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Beide Cruiseports vormen een samenwerkingsverband, dat erop is gericht het riviercruise product te ontwikkelen, partijen te verbinden én een aanspreekpartner voor de sector te zijn.

Herstart en maatregelen

Al snel na het sluiten van vele riviercruise havens hebben Amsterdam Cruise Port en Dutch Delta Cruise Port met elkaar de samenwerking opgezocht om de riviercruise sector te ondersteunen bij een zo snel mogelijke herstart van de activiteiten. Samen met havens, rederijen, touringcarbedrijven en de rondvaartbranche is gekeken wat er nodig is om de riviercruise sector waar mogelijk te ondersteunen. Daarbij wordt ook vooruit gekeken naar wat nodig is in de toekomst. Denk aan duidelijkheid in regels en richtlijnen en uiteindelijk sámen meer slagkracht te organiseren.

Zo is de afgelopen periode hard gewerkt aan de opzet van gemeenschappelijke richtlijnen en protocollen om aan de corona-eisen te kunnen voldoen. Inmiddels is de situatie zo dat de riviercruise weer langzaam op gang gaat komen. De samenwerking zal blijven bestaan en zal verder bouwen aan de toekomst van deze waardevolle sector.

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.