Foto’s: World Dream van Rotterdam naar ankerplaats Scheveningen

Het cruiseschip World Dream heeft zondagochtend na een verblijf van 4 maanden Rotterdam verlaten. Het schip (2017) van de Aziatische cruisemaatschappij Dream Cruises vertrok rond 08:30 uur uit de Waalhaven om koers te zetten naar de ankerplaats in Scheveningen.

Aan het begin van de middag arriveerde het voor de kust van Scheveningen en voegde ze zich bij de andere cruiseschepen Nieuw Statendam, Zaandam, Emerald Princess en Seabourn Ovation. Het is nog onbekend wat de toekomst is voor de World Dream na de coronapandemie. Naar verluidt keert het niet meer terug naar Azië.De World Dream arriveerde op 25 maart 2020 in Rotterdam waar het voor onderhoud gelijk in droogdok ging bij Damen Verolme in de Botlekhaven. Op 2 april voer het vervolgens door naar de Waalhaven bij Uniport voor verdere werkzaamheden. Het verbleef daar tot zondag.

Patrick van der Vlies maakte onderstaande fotoreportage van het vertrek van de World Dream uit Rotterdam:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!