[Update II] 36 bemanningsleden en 4 passagiers Hurtigruten testen positief op COVID-19

[Update 2/8] Hurtigruten heeft momenteel contact met alle gasten die op 17 en 24 juli aan boord van MS Roald Amundsen waren. 209 gasten vanaf de eerste reis en 178 gasten vanaf het vertrek van 24 juli zullen zichzelf in quarantaine plaatsen in overeenstemming met de voorschriften van de Noorse gezondheidsautoriteit. Hurtigruten helpt gasten ook met vervoer, accommodatie, eten en andere behoeften. 4 gasten hebben tot op heden positief getest op het coronavirus.

[Update 1/8] Inmiddels zijn er 36 bemanningsleden positief getest op COVID-19. In totaal zijn er 158 bemanningsleden getest, 122 testen kwamen negatief terug. Geen van de 154 bemanningsleden die nog aan boord zijn, inclusief de nieuwe gevallen, vertonen tekenen van ziekte danwel symptomen van COVID-19.

Vier bemanningsleden op het expeditiecruiseschip MS Roald Amundsen van de Noorse rederij Hurtigruten hebben positief getest op COVID-19. Het schip ligt aangemeerd in de haven van Tromsø en er zijn momenteel geen gasten aan boord.

De vier bemanningsleden zijn enkele dagen geleden geïsoleerd vanwege andere ziektesymptomen, zonder symptomen van COVID-19. Ze werden nog steeds routinematig getest toen het schip vrijdagochtend aanmeerde in Tromsø.

De vier bemanningsleden worden nu opgenomen in het Universitair Ziekenhuis Noord-Noorwegen (UNN).

Het schip is geïsoleerd en alle 160 bemanningsleden aan boord worden getest. 177 gasten van het schip worden door Hurtigruten gecontacteerd met informatie van de gezondheidsautoriteiten

“De veiligheid van onze gasten en bemanning is de hoogste prioriteit van Hurtigruten. We werken nauw samen met het Norwegian Institute of Public Health (FHI), de gemeente Tromsø, UNN en andere bronnen, zowel lokaal als nationaal, zegt een woordvoerder van Hurtigruten.

Hurtigruten heeft tijdens de coronaviruspandemie op alle schepen strikte hygiënemaatregelen getroffen.

Alle bemanningsleden worden dagelijks nauwlettend gevolgd en gescreend. Als voorzorgsmaatregel werden de bemanningsleden in kwestie vroegtijdig geïsoleerd en werden de gevallen ontdekt, zelfs zonder symptomen van COVID-19 te vertonen.

Het schip zou vrijdagmiddag naar Spitsbergen varen. Die reis is nu geannuleerd. De volgende cruise met het schip is pas in september 2020 gepland.

“We zullen contact opnemen met alle gasten die tijdens de vorige reizen aan boord zijn geweest om hen informatie te geven en advies van de autoriteiten door te geven”, aldus de rederij. 

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!