Cruisereiziger
Herstart

AIDA Cruises moet eerste 4 cruises annuleren

De Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises heeft noodgedwongen haar terugkeer in de vaart moeten uitstellen. Het heeft tegen de verwachting in nog geen definitieve goedkeuring gekregen van vlaggenstaat Italië voor de start van de eerste cruises deze maand. Het verzoek is nog steeds in behandeling. Hierdoor zijn de de geplande korte reizen van AIDAperla van/naar Hamburg van 5 tot 8 augustus, van 8 tot 12 augustus en van 12 tot 15 augustus 2020 en AIDAmar van/naar Warnemünde van 12 tot 16 augustus 2020 geannuleerd.

Het is een flinke teleurstelling voor AIDA Cruises.  Na intensieve voorbereidingen, met de steun van vele nationale en internationale autoriteiten en gezondheidsdeskundigen, had AIDA Cruises uitgebreide concepten voor de herstart ontwikkeld en alle verhoogde hygiënenormen en maatregelen geïmplementeerd ter bescherming tegen COVID-19 aan boord van haar schepen. De concepten en certificeringen voor het herstarten van de cruise waren met succes ontwikkeld en bevestigd door de verantwoordelijke autoriteiten.

In een verklaring laat AIDA Cruises dan ook weten de vertraging ten zeerste te betreuren. Het had haar gasten vanaf 5 augustus 2020 graag weer aan boord verwelkomd. AIDA Cruises gaat ervan uit dat zij tijdig de laatste formele goedkeuring van vlaggenstaat Italië zullen krijgen. Alle gasten van wie de reis niet kan worden uitgevoerd zullen zo snel mogelijk op de hoogte worden gebracht.

Annulering

AIDA wil graag dat gasten later van hun AIDA-vakantie kunnen genieten. Daarom biedt ze haar gasten de mogelijkheid om opnieuw te boeken naar een andere cruise. AIDA wil gasten danken voor hun vertrouwen door hen een boordtegoed van 50% van de werkelijke reissom aan te bieden. De reeds betaalde reiskosten en alle reeds geboekte diensten op MyAIDA worden automatisch vergoed.

Bekijk hier welke cruises doorgaan:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger