Cruisereiziger
Annulering

Hurtigruten stopt voorlopig weer met expeditiecruises

Als reactie op de uitbraak van het Coronavirus aan boord van MS Roald Amundsen, schorst Hurtigruten tijdelijk alle expeditie-afvaarten op MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen en MS Spitsbergen tot nader order.

Zeker 36 bemanningsleden en verschillende gasten hebben positief getest op COVID-19 tijdens de uitbraak aan boord van het expeditiecruiseschip MS Roald Amundsen.

“De veiligheid en het welzijn van onze gasten en bemanning is de hoogste prioriteit van Hurtigruten. We richten ons nu op alle beschikbare inspanningen om voor onze gasten en collega’s te zorgen. We werken nauw samen met de Noorse nationale en lokale gezondheidsautoriteiten voor follow-up, informatie, verder testen en het volgen van het virus”, zegt Daniel Skjeldam, CEO in Hurtigruten.

“In het licht van de recente toename van nieuwe gevallen van COVID-19 wereldwijd, is de enige verantwoordelijke keuze om alle expeditie-afvaarten op te schorten totdat we er absoluut zeker van zijn dat we onze operaties kunnen uitvoeren in overeenstemming met alle vereisten van de autoriteiten en met de even strengere eisen die we onszelf hebben opgelegd”, zegt CEO in Hurtigruten, Daniel Skjeldam.

Hurtigruten is vanaf maandag bezig met het bereiken en informeren van gasten die geboekt zijn over de nu geannuleerde reizen. De beslissing heeft géén gevolgen voor de Hurtigruten postroutes langs de Noorse kust.

Bekijk alle Hurtigruten cruises bij:

Waterproof Cruises & Expeditions ANWB Corendon

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger