MSC Cruises onthult routes van herstart en veiligheidsprotocol

MSC Cruises bereidt zich voor op de herstart deze zomer in de Middellandse Zee. De rederij kiest voor routes in de Middellandse Zee, het oostelijk- en westelijk deel van de Middellandse Zee.

In afwachting van de nodige definitieve goedkeuringen zijn twee MSC Cruises-schepen bezig met de voorbereidingen: het vlaggenschip MSC Grandiosa en het populaire schip MSC Magnifica.

Oostelijke- en Westelijke Middellandse Zee

MSC Grandiosa biedt cruises van 7 nachten aan in de westelijke Middellandse Zee en MSC Magnifica vaart in de oostelijke Middellandse Zee. Hun herstartdata worden bepaald in overeenstemming met de richtlijnen die de relevante autoriteiten hebben ontvangen. De autoriteiten van de bestemmingen waar de schepen zullen aanmeren, waaronder Griekenland en Malta, hebben hun havens geopend voor cruises en ook het gezondheids- en veiligheidsprotocol goedgekeurd om de herstart van de activiteiten te ondersteunen.

Voor deze eerste fase van de herstart van de activiteiten zullen de twee MSC Cruises-schepen die in het Middellandse Zeegebied actief zijn voor het huidige zomerseizoen aanvankelijk alleen gasten verwelkomen die ingezetenen zijn van Schengenlanden, waaronder de Benelux.

Testen voor alle mensen aan boord

MSC Cruises heeft de afgelopen periode nauw samengewerkt met verschillende autoriteiten van de landen waar de schepen zullen aanmeren om een ​​uitgebreid protocol te ontwikkelen. Een toegewijde werkgroep, met de input en ondersteuning van toonaangevende externe medische experts, ontwikkelde een dit protocol met nieuwe MSC Cruises-specifieke operationele procedures. Deze gaan verder dan de feitelijke regionale en nationale richtlijnen.

Bovendien heeft RINA, het onafhankelijke bedrijf voor maritieme certificering, geverifiëerd dat het protocol voldoet aan de richtlijnen van de European Maritime Safety Agency (EMSA), waarin aanvullende gezondheidsnormen zijn opgenomen, waaronder die van het EU Healthy Gateways Joint Action.

MSC Cruises heeft uitgebreide operationele procedures ontwikkeld, die voortbouwen op de reeds strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die al lang aan boord van de schepen van MSC Cruises bestaan. De nieuwe procedures omvatten universele COVID-19-tests voor alle gasten en bemanning voorafgaand aan inscheping, Bovendien mogen gasten op de bestemmingen alleen van boord met een MSC Cruises-excursie .

Tevens introduceert MSC Cruises een COVID-19 Protection Plan voor meer gemoedsrust voor onze gasten. Met al deze maatregelen beoogt MSC Cruises de gasten een zo veilig mogelijke vakantie te bieden.

Het gezondheids-en veiligheidsprotocol omvat nog veel meer. Zodat elk aspect van de cruise, van het moment van boeken tot het aan boord gaan, het leven aan boord en de terugkeer naar huis gewaarborgd is, met behoud van het unieke MSC karakter.

In detail

De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van MSC Cruises worden ondersteund door de aanwezige en nieuwe technologie aan boord om een ​​contactloze ervaring mogelijk te maken. Dit om gasten belangrijke en relevante informatie te geven als en wanneer ze die nodig hebben.

Voor gasten aan boord van beide schepen ondersteunt en faciliteert de MSC for Me-app de nieuwe gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. De app kan worden gebruikt om diensten te reserveren en om hun dagelijkse activiteiten aan boord te beheren en dient als informatiebron. Bovendien wordt aan boord van MSC Grandiosa elk gast- en bemanningslid voorzien van een gratis MSC for Me-polsband, dat contactloze transacties rond het schip vergemakkelijkt en zorgt voor contact- en nabijheidstracering.

Met een nieuw informatiecentrum, dat telefonisch bereikbaar is, kunnen gasten de receptie- gastenservice bellen voor informatie, in plaats van persoonlijk naar de balie te hoeven gaan.

Activiteiten aan boord

Gasten zullen blijven genieten van de rijke ervaringen die centraal stonden in een MSC Cruises-vakantie, waaronder bekroonde shows in het theater, gastronomie, familie-activiteiten, winkels, boeiende evenementen en nog veel meer, maar met enkele veranderingen en aanpassingen om ervoor te zorgen dat hun gezondheid en veiligheid wordt beschermd.

  • Activiteiten en entertainment aan boord zijn opnieuw ontworpen om kleinere groepsgroottes mogelijk te maken en gasten moeten van tevoren reserveren. Tijdens de cruise zal een rijk activiteitenprogramma beschikbaar zijn, waaronder thema-evenementen, leuke spelletjes, talentenjachten, fitness, dans en meer.
  • Bekroonde kinderactiviteiten en live spelshows voor het hele gezin zijn elke dag beschikbaar. Er zullen nieuwe ruimtes aan boord worden gereserveerd voor kinderen en tieners, omdat de jeugdgebieden met verminderde capaciteit zullen werken. Ouders op excursie kunnen kinderen bij het personeel van de Kids Club achterlaten door een dag van tevoren te reserveren. Lunch en diner met het personeel van de Kids Club zal nog steeds plaatsvinden samen met de meest populaire kinderactiviteiten zoals MasterChef At Sea Juniors, MSC Dance Crew, Cabin 12006 familiespelshow & webserie en de LEGO-ervaring.
  • MSC Cruises blijft een ruime keuze aan live-entertainment rondom het schip aanbieden. Omdat de capaciteit van het theater wordt verminderd om een ​​verantwoorde Social Distancing te garanderen, wordt het entertainmentprogramma aangepast zodat al onze gasten nog steeds kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan bekroonde shows.
  • Restaurants, bars en lounges maken Social Distancing mogelijk en alle maaltijden en drankjes worden aan tafel geserveerd. Het buffetrestaurant biedt een nieuw serviceconcept om “Social Distancing” te garanderen. In plaats van zelfbediening, zullen de gasten kiezen wat ze willen en het eten wordt voor hen opgeschept en het bord wordt aan hun overhandigd om zelf mee te nemen naar hun tafel. Voor een contactloze ervaring hebben gasten toegang tot restaurants- en barmenu’s vanaf hun persoonlijke mobiele apparaat door een QR-code te scannen.

Meer informatie over MSC Cruises vind je bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)