Cruisereiziger
HerstartHygiene

Costa Cruises introduceert het ‘Costa Safety Protocol’

In afwachting van de definitieve toestemming om haar activiteiten opnieuw te starten, kondigt Costa Cruises de introductie aan van het “Costa Safety Protocol”, het nieuwe gezondheids- en hygiëneprotocol dat speciaal is ontworpen om de beste vakantie-ervaring met een maximale veiligheid te garanderen.

Ondersteund door een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid, gecoördineerd door V.I.H.T.A.L.I. (Value in Health Technology and Academy for Leadership and Innovation), een spin-off van de Università Cattolica van Rome, heeft Costa Cruises in overeenstemming met verschillende wereldwijde en nationale gezondheidsrichtlijnen het “Costa Safety Protocol” ontwikkeld.

Het protocol omvat een zeer uitgebreide reeks maatregelen en procedures, waaronder de veiligheid van bemanningsleden die zich voorbereiden om hun werk aan boord te hervatten, het boekingsproces, het in- en uitschepen, medische zorg aan boord en excursies.

Onderdeel van het initiatief is ook de aansluiting bij RINA’s Biosafety Trust Certification, een gesystematiseerde aanpak die alle aspecten van het leven aan boord onderzoekt, van hoteldiensten tot catering-, fitness- en ontspanningsruimtes – en die het juiste beheer van gezondheidsproblemen garandeert op basis van audits zowel aan boord als aan wal.

Ten aanzien van de bemanning implementeert Costa maatregelen om elk bemanningslid in het land van herkomst vooraf te screenen, inclusief twee verschillende tests met wissers. Bij aankomst in Italië worden ze een derde keer getest. De negatief-geteste bemanningsleden mogen aan boord maar moeten 14 dagen in quarantaine. Hun gezondheidstoestand wordt dagelijks gecontroleerd met temperatuurmetingen. Maandelijks wordt elk lid van de bemanning gecontroleerd met een wissertest.

Wat toekomstige gasten betreft omvatten de maatregelen verbeterde digitale procedures, zoals online inchecken en zelfcertificering, wat thuis kan worden gedaan. Digitale technologie speelt een grotere rol, zoals de mogelijkheid diensten te boeken via de speciale MyCosta-app. De temperatuur van de gasten zal gemeten worden bij elke in- en ontscheping in alle aanloophavens die in de reisroute zijn opgenomen.

Eenmaal aan boord kan men op elk moment van de dag zelf zijn of haar temperatuur controleren met digitale
self-service apparaten. Fysieke afstand zal worden gerespecteerd bij aankomst in elke cruiseterminal. Tijdens excursies gelden vergelijkbare maatregelen: de groepen zijn kleiner dan voorheen en het vertrek van de groepen verloopt gespreid. De touringcars worden ontsmet voor en na elk gebruik.

Het leven aan boord zal er door de nieuwe procedures anders uit zien. In de eerste plaats door een vermindering van het aantal gasten om een passende afstand te garanderen en drukke bijeenkomsten te voorkomen. Binnen is het gebruik van mondkapjes verplicht. Buiten is het vereist om in alle situaties waarin social distancing niet mogelijk is de geldende voorschriften van het betreffende land te volgen.

Het interieur en de buitendekken zullen vaker worden gereinigd en ontsmet met speciale producten. Extra desinfectiedispensers zullen geplaatst worden bij de check-ins en aan boord. De boordventilatiesystemen zijn uitgerust met nieuwe filters die zorgen voor een hoge filterefficiëntie met verse lucht van buiten, waardoor het recyclen van de lucht van binnen tot een minimum wordt beperkt.

Entertainmentprogramma’s en catering worden ook aangepast aan de nieuwe veiligheidsnormen. Het entertainmentaanbod is aangepast door overdag meer shows te bieden voor kleinere groepen. In restaurants is geen zelfbediening meer mogelijk. Alle maaltijden worden geserveerd door het Costa-personeel.

Medische zorg aan boord is 24/7 beschikbaar voor alle gasten en de bemanning. De schepen zullen worden uitgerust met door de Europese Unie geautoriseerde PCR-testkits en diagnostische apparaten voor de onmiddellijke evaluatie van vermoedelijke COVID-19-gevallen. Het medische boordteam is opgeleid voor de relevante testprocedures en behandelmethoden. Samen met de verantwoordelijke autoriteiten zijn uitgebreide processen ontwikkeld voor patiënten met een COVID-19 diagnose: medische zorg, een veilige ontscheping en een veilige terugkeer naar huis.

Medische diensten met betrekking tot griepsymptomen of ademhalingsmoeilijkheden zijn gratis voor alle gasten. Er wordt eveneens een gerichte verzekering aangeboden.

Er zullen specifieke trainingsmodules worden gecreëerd om te voldoen aan de nieuwe gezondheidsprotocollen en implementatie van het bijbehorende managementsysteem, wat de reeds strikte procedures aan boord van Costa’s schepen nog zal aanscherpen.

De wetenschappelijke adviesraad die betrokken is bij het “Costa Safety Protocol” omvat:

  • Giancarlo Icardi, hoogleraar hygiëne, afdeling gezondheidswetenschappen van de Universiteit van Genua, directeur van het Interuniversitair Centrum voor Influenza-onderzoek, UOC Director Hygiene, San Martino Hospital, Genua
  • Roberto Ieraci, wetenschappelijk referent voor ASL Roma1-vaccinaties, voormalig directeur van het UOC Vaccinations Center for International Vaccinations Asl Roma-1
  • Patrizia Laurenti, universitair hoofddocent hygiëne aan de Università Cattolica del Sacro Cuore (UCSC), Directeur van de operationele eenheid van de ziekenhuishygiënedienst, afdeling vrouwen-, kinder- en volksgezondheid Universitair Ziekenhuis “A. Gemelli” IRCCS, lid van het Wetenschappelijk Comité voor ziekenhuisinfecties van de FPG-IRCCS
  • Umberto Moscato, universitair hoofddocent arbeidsgeneeskunde en hygiëne aan de UCSC en medisch directeur van ziekenhuishygiënedienst, afdeling vrouwen-, kinder- en volksgezondheid Universitair Ziekenhuis “A. Gemelli” IRCCS, lid van de technisch-wetenschappelijke commissie voor Ziekenhuisinfecties van de FPG-IRCCS.
  • Stefano Vella, voormalig directeur van het ISS Global Health Center; Adjunct Professor, Global Health, UCSC, Rome; VIHTALI Senior Consultant.

Cruises met de cruiseschepen van Costa Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!