Bolette en Borealis van Fred. Olsen Cruise Lines vervangen Boudicca en Black Watch

Fred. Olsen Cruise Lines heeft vrijdag bekendgemaakt dat de twee klassieke cruiseschepen Boudicca en Black Watch de vloot van de Britse cruisemaatschappij gaan verlaten. Zij maken plaats voor de twee aanwinsten Bolette en Borealis, voorheen de Amsterdam en Rotterdam van Holland America Line. De twee nieuwe schepen zullen de bestaande routes van de Boudicca en Black Watch gaan overnemen, wanneer de herstart plaatsvindt volgend jaar.

Als de Bolette en Borealis zich bij de vloot voegen zal de totale capaciteit van Fred. Olsen Cruise Lines stijgen met circa 30 procent. Beide schepen kunnen bijna 1.400 passagiers herbergen en beschikken over grotere openbare ruimtes. Toch probeert de rederij trouw te blijven aan haar ‘small ship’ ervaring. Passagiers die reeds cruises hebben geboekt op de Boudicca en Black Watch zullen als een van de eerste op de nieuwe schepen varen. Hun boekingen worden automatisch overgezet naarde Bolette en Borealis. Begin september 2020 zullen de extra hutten in de verkoop gaan.

Peter Deer, Managing Director bij Fred. Olsen Cruise Lines, zegt: “Ik ben verheugd te kunnen melden dat we nu in het stadium zijn van het afronden van onze herstartplannen. We zijn blij dat we dit kunnen doen met twee nieuwe schepen binnen onze vloot. Hoewel we nog een aantal opties aan het bekijken zijn voor Boudicca en Black Watch weten we wel dat ze niet meer voor ons zullen varen als we weer gaan cruisen”.

“We weten dat deze schepen erg geliefd zijn onder onze gasten, en dat zijn ze ook bij ons, maar het is tijd om verder te gaan en vooruit te kijken naar een lange en mooie toekomst voor Fred. Olsen Cruise Lines. We zullen binnenkort meer details onthullen over onze plannen om weer te gaan cruisen, maar in de tussentijd hopen we dat velen van jullie met ons meegaan op onze virtuele afscheidscruises om onze twee schepen in stijl te laten vertrekken.”

Als onderdeel van Fred. Olsen’s virtuele cruiseprogramma, zal de rederij virtuele afvaarten houden voor zowel Boudicca als Black Watch op Facebook, waarbij gasten en bemanning worden uitgenodigd om hun favoriete foto’s en herinneringen aan de twee schepen te delen. De virtuele cruises worden vanaf maandag 24 augustus gedurende twee weken gehouden.

Wil jij volgend jaar cruisen met Fred. Olsen Cruise Lines? Cruises zijn boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!