Cruisereiziger
ExcursiesExpeditiecruisen

Iedereen kan nu duikbootpiloot worden

Waterproof Cruises & Expeditions biedt in samenwerking met U-Boat Workx reizen aan waarin je duikbootpiloot kunt worden. De nieuwste ultraluxe generatie expeditieschepen heeft soms een of twee duikboten aan boord, zoals de Scenic Eclipse, Crystal Esprit, Seabourn Venture (verwacht in 2021) en Legend. Een exclusieve excursie met een duikboot naar de diepzee maakt je expeditiecruise nog specialer. Daarvoor zijn dus ook gekwalificeerde duikboot piloten nodig.

U-Boat Worx, marktleider op het gebied van miniduikboten, heeft zijn eerste opleidingsinstituut voor duikbootpiloten geopend op Curaçao. Onder de naam Sub Center Curaçao (SCC) wordt een flinke diversiteit aan opleidingen aangeboden. Of je nu professionele aspiraties hebt of droomt van het avontuur in de diepte: bij SCC ligt voor jou een programma op maat klaar.

Cursusaanbod

SCC biedt verschillende pilotenopleidingen. Voor cursisten met beroepsmatige aspiraties zijn er de volledige cursussen inclusief theorie en onderhoudstraining. Daarnaast is het Private Submersible Pilot programma voor iedereen die ervan droomt om de diepte van de oceaan te ontdekken en alle aspecten van een duikboot te leren kennen, afgerond met een volledig certificaat. Als laatste zijn er de verkorte pilot experience programma’s voor de avonturier die de basisprincipes wil ervaren. Alle programma’s staan garant voor een fenomenale en unieke ervaring in een luxe privé duikboot.

“95 procent van de onderwaterwereld is nog onontdekt. Iedere duik in het diepe is een nieuwe ontdekkingstocht. Avonturiers die op zoek zijn naar iets bijzonders kunnen terecht bij Sub Center Curaçao”, aldus Erik Hasselman, commercieel directeur bij U-Boat Worx.

SCC beschikt over een klaslokaal op een bijzondere plek: in een oude mijnenveger. Daar kunnen cursisten de basisprincipes van de duikboot leren kennen voordat ze in het diepe duiken. Dankzij de uitstekende ligging is het maar een paar minuten varen naar het ​​spectaculaire huisrif, met een drop-off die duiken tot honderden meters diep mogelijk maakt. Het adembenemende rif herbergt prachtige, levendige scheepswrakken, kleurrijke vissen en koralen. Door het heldere water is dit alles zelfs op grote diepte vanuit de duikboot goed zichtbaar.

Tijdens de opleiding en het duiken wordt rekening gehouden met COVID-19 en de veiligheidsregels. Bij SCC zijn alle benodigde maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat duiken veilig en op een verantwoorde manier gebeurt, zowel voor de cursist als instructeur.

Boeken

U-Boat Worx werkt samen met de Nederlandse organisatie Waterproof Cruises & Expeditions voor het verzorgen van het volledige reisprogramma naar Curaçao, inclusief de pilotenprogramma’s. “Het zelf ervaren van de diepe oceaan is een bucketlistitem voor veel avonturiers. Onze gasten zijn altijd op zoek naar de meest unieke belevenissen en de opleidingen bij Sub Center Curaçao sluiten perfect op die wens aan”, zo vertelt Marlynda Elstgeest, CEO van Waterproof Expeditions.

Geïnteresseerden kunnen zich voor de totaal verzorgde reis aanmelden via www.waterproof-expeditions.com.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Iedereen kan nu duikbootpiloot worden

  • Uitstekend bericht voor wie eens wat anders wil dan lekker genieten met je navel in de mooie Curaçaose zon. Een tocht met een Atlantis duikboot op Aruba heeft mij doen beseffen dat meer mensen c.q. vakantiegangers eens de kleurrijke onderwater wereld van de Caribische wateren mogen ontdekken. Hoewel men niet verder ging dan 40 a 50 meter onder water was het een openbaring om nooit meer te vergeten en opnieuw te doen. Een duikboot zélf besturen als duikboot piloot lijkt mij tof en genieten van de onderwater flora en fauna waar wij mensen in het algemeen érg zuinig op moeten zijn en koesteren ! Het Seaqarium waar deze duikboten opleiding gegeven wordt, laat nog meer zien van Curaçao en haar maritieme wereld heb ik ontdekt tijdens mijn diverse bezoeken ook aan dit prachtige eiland, een “dushi” schatje waardig, dus Ayo oftewel tot ziens om deze opleiding eens te gaan volgen en de resterende 95 % van de onderwaterwereld te gaan ontdekken…

Reacties zijn gesloten.

Cruisereiziger