Cunard annuleert cruises tot in 2021

Cunard heeft bekendgemaakt dat het haar cruisestop heeft verlengd van november 2020 tot 25 maart 2021 voor haar schip Queen Elizabeth; tot 18 april 2021 voor Queen Mary 2 en tot 16 mei 2021 voor Queen Victoria.

Cunard-president Simon Palethorpe zegt: “Het spijt ons voor al die gasten die op een van de geannuleerde reizen zouden gaan varen en voor de teleurstelling die dit nieuws zal veroorzaken. Na zeer zorgvuldige afweging en herziening van de nieuwste richtlijnen, vinden we het simpelweg niet verstandig om weer te gaan cruisen met ons huidige schema, dus hebben we de toekomstige reisroutes bekeken.

“Queen Elizabeth is teruggekeerd naar Groot-Brittannië en met aanhoudende onzekerheid over de heropening van veel havens en landen, is het helaas niet praktisch om haar geplande routes voor 2021 voort te zetten. Daarom worden, naast de pauze in onze cruise-activiteiten, alle afvaarten van Queen Elizabeth die tussen 26 maart 2021 en 13 december 2021 vertrekken in en rond Australië, Japan en Alaska geannuleerd.

“Deze reizen zullen worden vervangen door een programma van kortere Europese cruises, variërend van drie tot veertien nachten, vertrekkend vanuit Southampton. Deze gaan eind maart 2021 van start, met een reeks reizen langs de kust van Cornwall, de westkust van Ierland en de Schotse eilanden. Er zullen ook korte cruises zijn naar Amsterdam, waaronder een overnachting in de stad, evenals reizen naar Noord- en Zuid-Europese bestemmingen, waaronder Noorwegen en de Iberische kust, met verschillende van deze routes met overnachtingen in de stad.

“Het nieuwe programma van Queen Elizabeth zal worden aangevuld met een reeks van cruises van zeven en veertien nachten in de Middellandse Zee vanuit Barcelona. Het is een opwindend nieuw programma waarvan ik zeker weet dat het een grote aantrekkingskracht zal hebben. ”

Alle nieuwe routes aan boord van de Queen Elizabeth zijn vanaf 29 september 2020 te boeken.

Palethorpe vervolgt: “Bovendien erkennen we de immense teleurstelling van degenen aan boord van de ingekorte Wereldreis van Queen Mary 2 dit jaar, en de annulering van haar Wereldreis in 2021, we zijn verheugd dat Queen Mary 2 in 2022 een klassieke Wereldreis zal maken. Deze vervangt haar geplande afvaarten die vertrekken van 3 januari 2022 tot 3 april 2022, inclusief de reis naar Zuid-Amerika.”

De nieuwe reis van 118 nachten vertrekt op 10 januari 2022 vanuit Southampton en omvat onder meer Griekenland, Dubai, Sri Lanka, Singapore, Vietnam, Hong Kong, Australië en Bali, voordat het via Abu Dhabi, Oman, Italië en Portugal terugkeert naar Southampton. Het schip zal zowel op de heenreis als bij terugkomst door het Suezkanaal varen. Het is vanaf 8 september 2020 te boeken als een volledige wereldreis of als een van de zes sectoren.

“Gezien de huidige onzekerheid was de complexiteit van onze geplande Wereldreis met onze internationale mix van gasten die vele landen en continenten bezochten, elk met zijn eigen veranderende reisregels, een zeer belangrijke factor in onze besluitvorming.”

Interesse in cruisen met Cunard in 2021? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Cunard annuleert cruises tot in 2021

 • 26 augustus 2020 om 10:06
  Permalink

  Hallo, weten jullie al iets meer over de faillissement aanvraag van CMV Cruise Maritime Voyages?
  Of wordt de CMV misschien overgenomen door een andere maatschappij?
  bedankt alvast
  Yvonne Pasman

  • 1 september 2020 om 14:36
   Permalink

   Hallo Yvonne,
   We horen nu voorzichtige berichten over een herstart van CMV! We houden het in de gaten.
   Groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.