Nieuw cruiseschip Spirit of Adventure begonnen aan Eemstocht

Het nieuwe cruiseschip Spirit of Adventure van de Britse rederij Saga Cruises is zondagmiddag vanuit Papenburg vertrokken voor haar Eemstocht naar Emden. Daarvandaan zal het schip later koers zetten naar de Noordzee voor haar eerste technische en nautische testen. De oplevering van het schip door scheepsbouwer Meyer Werft staat gepland voor de komende weken.

De Spirit of Adventure zal de reis in de richting van de Noordzee weer achteruit en met ondersteuning van twee sleepboten maken. Dit type transfer heeft zichzelf bewezen door de betere manoeuvreerbaarheid.

Het volgende schema is van toepassing op de Emspassage, die nog kan veranderen afhankelijk van het weer en de getijdencondities:

Zondag 30 augustus 2020

circa 13.00 uur schip in wachtpositie (Papenburg)
circa 14.00 uur passeren doksluis (Papenburg)
circa 16:35 uur langs de Friesenbrücke (Weener)
circa 18:35 uur passeren van de Jann-Berghaus-brug (Leer)
circa 23:45 uur Passage Emssperrwerk (Gandersum)

Maandag 31 augustus 2020

ca. 01:00 uur passeren zeesluis Emden

Dit jaar is het aantal betrokkenen aan boord aanzienlijk verminderd, rekening houdend met coronapreventie. Het transferteam traint de manoeuvre altijd op de computergestuurde simulator in Wageningen (Nederland) om nog beter voorbereid te zijn.

Het 58.250 GT-cruiseschip biedt plaats aan 999 passagiers. Ze is het tweede schip, na de Spirit of Discovery, dat Meyer Werft bouwt voor Saga Cruises.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.