Foto’s: Odyssey of the Seas uitgerust met grote naam op romp

De Duitse scheepsbouwer Meyer Werft heeft vrijdag twee nieuwe foto’s gedeeld van het nieuwe cruiseschip Odyssey of the Seas. Het tweede schip van Royal Caribbean International in de Ultra Quantum-klasse is momenteel in aanbouw in het overdekte dok in Papenburg.

Blikvanger op de foto’s is de gigantische naam van het 347 meter lange schip op haar romp. De ‘O’ van Odyssey of the Seas is 11,2 meter hoog. De gehele naam bestrijkt maar liefst 87,4 meter.

Opvallend is verder dat de naam veel lager is gepositioneerd dan de andere cruiseschepen in de vloot van Royal Caribbean zoals o.a. haar zusterschip Spectrum of the Seas. Het zit zelfs dicht tegen de waterlijn aan.

De Odyssey of the Seas zal naar verwachting in de zomer van 2021 in de vaart komen. Oorspronkelijk zou het schip al dit najaar vanuit Fort Lauderdale gaan varen. COVID’19 heeft echter voor vertraging gezorgd.

Foto’s: Meyer Werft

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.