Fincantieri levert Enchanted Princess op in Monfalcone

Het nieuwste cruiseschip van Princess Cruises, Enchanted Princess, is woensdag op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone opgeleverd. Voor deze feestelijke gebeurtenis stuurde de Italiaanse premier Guiseppe Conte een live videoboodschap. De Enchanted Princess is het 100e cruiseschip dat Fincantieri de afgelopen 30 jaar heeft afgeleverd.

De ceremonie werd virtueel bijgewoond, vanuit de Verenigde Staten, door Micky Arison, voorzitter van Carnival Corporation, Arnold Donald, president en CEO van Carnival Corporation, Stein Kruse, Group CEO van Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, Carnival Australia en Carnival UK, en Jan Swartz Group President van Princess Cruises en Carnival Australia. Fincantieri werd vertegenwoordigd door Giuseppe Bono, CEO, terwijl Giampiero Massolo, voorzitter, op afstand was verbonden.

Enchanted Princess is het 18e cruiseschip dat door Fincantieri is gebouwd voor Princess Cruises op de scheepswerf van Monfalcone. Dit nieuwe schip, met 145.000 brutoton en accommodatie aan boord voor 4.610 passagiers in 1.830 hutten en 1.411 bemanningsleden, is een doorontwikkeling van haar zusterschepen – Royal Princess, Regal Princess, Majestic Princess en Sky Princess, allemaal gebouwd op dezelfde scheepswerf vanaf 2013. Het volgende schip in dezelfde klasse, Discovery Princess, moet in 2021 worden afgeleverd.

De samenwerking tussen de Monfalcone-werf en Princess Cruises wordt voortgezet met twee cruiseschepen van de volgende generatie. Dit zullen de grootste schepen zijn die in Italië worden gebouwd met een bruto ton van 175.000 ton, die naar verwachting eind 2023 en in het voorjaar van 2025 zullen worden opgeleverd. De schepen zullen plaats bieden aan ongeveer 5.300 gasten en zullen de eerste in
de vloot van Princess Cruises zijn die voornamelijk aangedreven worden door vloeibaar aardgas (LNG)

De Enchanted Princess zal volgens schema in december arriveren in Noord-Amerika waarvandaan het een seizoen lang cruises gaan varen naar de Caribbean.

Wil jij met de nieuwe Enchanted Princess varen in 2021? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!