Vakantiebeurs verschuift in 2021 eenmalig naar april

De jaarlijkse Vakantiebeurs in de Jaarbeurs verschuift in 2021 eenmalig van januari naar 8 tot en met 11 april. Dat gebeurt in nauw overleg met de reissector, vanwege de verwachting dat consumenten ook in 2021 hun vakantie later gaan plannen dan tot nu toe gebruikelijk. Op de Vakantiebeurs is jaarlijks een cruiseplein aanwezig waar rederijen en reisorganisaties cruisevakanties promoten.

Karin Lodewijks van Vakantiebeurs: “Reizen in coronatijd is heel anders, maar de behoefte om op pad te gaan is onveranderd groot bij mensen. Tegelijkertijd zien we dat mensen dit jaar langer wachten met boeken en we verwachten dat dat ook volgend jaar nog zo zal zijn. Om die redenen hebben we besloten de beurs te verplaatsen, zodat we mensen kunnen blijven inspireren en informeren op het moment dat ze hun vakantiekeuze willen gaan maken, bijvoorbeeld voor de mei- en zomervakantie.”

De focus van de beurs gaat liggen op hoe mensen in coronatijd veilig en gezond op reis kunnen, met veel aandacht voor persoonlijk reisadvies. Lodewijks: “De beurs zal natuurlijk anders zijn dan voorgaande jaren, maar we verwachten dat we het bezoek daardoor juist veel persoonlijker kunnen maken, met meer ruimte voor een reisadvies op maat. Juist nu de sector onder druk staat, willen we met Vakantiebeurs de reisbranche opnieuw in beweging brengen”.

In de Jaarbeurs is voldoende ruimte om evenementen te organiseren en worden de maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zorgvuldig uitgevoerd.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Vakantiebeurs verschuift in 2021 eenmalig naar april

  • 12 oktober 2020 om 10:53
    Permalink

    Relativering…
    Ik snap niet dat men niet de moed heeft om het eens een jaar over te slaan tot de crisis voorbij is. Is er nog wel sprake van een echt “vakantiegevoel” of spelen commerciële belangen een té grote rol om de beurs met hopelijk een MONDKAP VERPLICHTING voor zowel BEZOEKERS én DEELNEMERS op een later tijdstip door te laten gaan ? Voordeel is zijdelings wel dat het weer in April best aardig warm kan zijn en de mensen misschien geen dikke jassen hoeven te dragen wat bij de garderobe, waar al die jassen dicht op elkaar hangen ook geen bron is van overdraging van het virus. Misschien wordt een beurs met inschrijving vooraanmelding een met een korte blouse festijn.
    Trouwens is er dan wel behoefte om wéér met groten getale op de idiote mega schepen te willen gaan cruisen en wordt het in de cruise branche ook niet tijd om uit milieu technische redenen kleinschaliger te gaan denken ? ! Ik hoop dat de Vakantiebeurs 2021 in Utrecht, net als die andere specifieke beurzen in het land zoals de Verre Reizenbeurs in Den Haag en de Cruisebeurs in Amersfoort, een GEZOND en succesvol evenement wordt, maar hopelijk dan niet zo massaal als in de afgelopen jaren te zien is geweest en daar zal NS ook best blij mee zijn omdat velen met de trein naar de Domstad komen. Alvast VEEL PLEZIER toegewenst !

Reacties zijn gesloten.