AIDA Cruises keert zaterdagavond terug in de vaart

AIDA Cruises hervatte zaterdagavond haar cruiseactiviteiten in Italië. Het is het tweede cruisemerk van Carnival Corporation dat terugkeert in de vaart. Begin september maakte Costa Cruises al haar rentree.

De herstart van AIDA Cruises en Costa Cruises maakt deel uit van een geleidelijke, gefaseerde aanpak door Carnival Corporation. Het cruisen wordt regionaal opnieuw opgepakt met minder routes, aangepaste passagierscapaciteit en verbeterde gezondheidsprotocollen die zijn in ontwikkeld in samenwerking met de overheid en gezondheidsautoriteiten om de richtlijnen aan wal te volgen.

AIDA Cruises start haar activiteiten in Italië met de AIDAblu. Het zal vanuit Civitavecchia (nabij Rome) vertrekken voor 7-daagse cruises naar Palermo en Catania op Sicilië, Napels en La Spezia. De wekelijkse reizen staan vooralsnog ingepland tot 28 november 2020.

De veiligheidsmaatregelen die zijn geïmplementeerd omvatten de volledige cruise-ervaring, van boeking tot ontscheping. Gasten en bemanning worden getest op COVID’19 waarbij een negatief resultaat vereist is om aan boord te gaan. Andere protocollen betreffen regelmatige temperatuur- en gezondheidscontroles voor gasten en bemanning, richtlijnen voor ‘social distancing’, mondkapjes, capaciteitsbeperking en intensievere schoonmaak. Daarnaast organiseert AIDA Cruises begeleide excursies aan wal om de gezondheidsprotocollen te handhaven.

Wil jij weer cruisen met de AIDAblu? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.