Cruisereiziger
Overdracht

Carnival Cruise Line neemt Mardi Gras in ontvangst

Carnival Cruise Line heeft vrijdag haar langverwachte nieuwe cruiseschip, Mardi Gras, in ontvangst genomen tijdens een live virtuele ondertekeningsceremonie op de Meyer Turku Shipyard in Turku, Finland.

Als de Mardi Gras in april 2021 in de vaart komt zal het schip van 180.000 bruto ton een van de meest innovatieve schepen in Noord-Amerika zijn, aangezien het het eerste schip zal zijn dat zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) en beschikt over een reeks nieuwe technologieën en BOLT, de allereerste achtbaan op zee.

De ruimtes, restaurants en uitgaansgelegenheden van het schip zullen verspreid zijn over zes verschillende zones met o.a. een nieuw restaurant van chef-kok Emeril Lagasse, de allereerste Big Chicken van Shaquille O’Neal, twee eetgelegenheden onder leiding van Food Network-ster Guy Fieri, en een nieuw restaurantconcept door meesterkok Rudi Sodamin. Het middelpunt van het schip is een driedeks hoog atrium met kamerhoge ramen en beweegbare LED-schermen die geopend een prachtig uitzicht op de oceaan bieden.

Mardi Gras biedt plaats aan meer dan 5.200 gasten en een bemanning van 2.000. Gasten hebben de keuze uit meer dan 2.600 hutten en 180 suites in 11 categorieën.

“We hebben dit jaar onvermoeibaar gewerkt om deze bijzondere dag te bereiken om dit prachtige schip in ontvangst te nemen. Het team van Meyer Turku is een uitstekende partner geweest tijdens dit proces”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Ik kan niet wachten tot onze gasten en bemanning Mardi Gras zien en beleven. Ondanks de vertragingen in verband met de pandemie, is er een enorm enthousiasme en vraag naar dit schip. Nu zullen we werken aan de ontwikkeling van haar zusterschip, Carnival Celebration, dat arriveert in 2022″.

“We leveren een prachtig en zeer geavanceerd schip af met technologie van wereldklasse, zoals de voortstuwing van LNG, om er maar één te noemen. Met deze geavanceerde systemen zal ze een van de meest milieuvriendelijke schepen zijn die de Noord-Amerikaanse wateren bevaren. Ik ben erg trots op ons team van scheepsbouwers en wil alle betrokkenen bedanken voor hun toewijding tijdens het bouwproces ”, aldus Tim Meyer, CEO van Meyer Turku.

Duffy zei dat Mardi Gras later deze maand vanuit Turku zal vertrekken om haar reis naar Noord-Amerika te beginnen. Het schip zal zevendaagse Caribische routes uitvoeren vanuit Port Canaveral. Carnival heeft nauw samengewerkt met Port Canaveral om een ​​nieuwe cruiseterminal te bouwen voor het Excel-klasse schip en om ook het nieuwe LNG-brandstofproces te vergemakkelijken. De inaugurele reis voor Mardi Gras staat gepland op 24 april 2021.

Interesse in cruisen met de nieuwe Mardi Gras? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!