Eerste stuk staal gesneden voor nieuw schip Carnival

Woensdag is het eerste stuk staal gesneden van de toekomstige Carnival Celebration op de scheepswerf van Meyer Turku in Finland. Het is het volgende nieuwe cruiseschip van de Amerikaanse cruisemaatschappij in haar Excel-klasse. Het zusterschip van de Mardi Gras zal volgens planning in november 2022 haar debuut maken in haar thuishaven PortMiami. Het wordt een van de hoogtepunten van het 50-jarig bestaan dat de rederij volgend jaar viert.

De officiele ceremonie werd bijgewoond door Ben Clement, Senior Vice President of New Builds van Carnival en Tim Meyer, CEO van Meyer Turku. Aansluitend begon officieel de bouw van het schip dat veel dezelfde faciliteiten zal gaan krijgen als de Mardi Gras zoals de BOLT, de eerste achtbaan op zee. Volgens Carnival krijgt de Carnival Celebration echter ook enkele nieuwe innovaties specifiek voor dit schip. Deze worden op een later moment onthuld.

Cruises met Carnival Cruises Line zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelKrasTUIZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *