Besneeuwde Costa Toscana raakt water voor het eerst

Het is een drukte van belang afgelopen week op de scheepswerven. Op vrijdag vond de tweede tewaterlating van deze week plaats. Na de Silver Dawn bij Fincantieri, mocht de Costa Toscana bij Meyer Werft in Turku voor het eerst het water raken. Het besneeuwde landschap maakte er een prachtig plaatje van. Vanwege de weersomstandigheden werd al iets eerder begonnen met het water in laten.

 

De Costa Toscana is het 2e LNG schip voor Costa Cruises. De eerste was de Costa Smeralda die eind 2019 werd opgeleverd door scheepswerf Meyer. De muntceremonie vond in februari 2020 plaats. De Toscana weerspiegelt in haar interieur de bekende Italiaanse regio.

Het gebruik van LNG, vloeibaar aardgas, zorgt voor een 0% emissies van sulfaten. Aan boord zal bovendien 100% van het verzamelde plastic, glas, papier en aluminium ter recycling aan wal worden aangeboden.

Routes

Het schip zou oorspronkelijk in juni 2021 opgeleverd gaan worden maar is verschoven naar eind van het jaar. De Costa Toscana zal in de winter tot en met Pasen 2022 waarschijnlijk gaan varen vanuit Savona naar Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo en Civitavecchia (Rome).

Nieuwsgierig naar dit schip? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)