Odyssey of the Seas in Eemshaven na succesvolle Eemstocht

Het nieuwbouwschip Odyssey of the Seas is zondagochtend na de eerste technische en maritieme testen in de Noordzee gearriveerd in het Nederlandse Eemshaven. Het transferteam van scheepsbouwer Meyer Werft en de Emden Pilot Brotherhood kijken terug op een succesvolle tocht over de Eems die in de nacht van vrijdag op zaterdag vanuit Papenburg startte. Vanwege de weersomstandigheden moest de manoeuvre over drie getijden worden uitgevoerd. Dit zorgde uiteindelijk voor een veilige oversteek over de Eems.

Volgens Meyer Werft zal het tweede cruiseschip van Royal Caribbean International in de Ultra Quantum-klasse binnenkort koers zetten naar Bremerhaven in Duitsland om van daaruit verdere technische en nautische testen te ondergaan. Ondertussen vinden aan boord de laatste werkzaamheden plaats met als doel om binnen enkele weken het cruiseschip over te dragen aan Royal Caribbean International.

Zie onderstaande video’s met beelden van de Eemstocht:

Interesse in cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!