Meyer Werft moet bouwtempo vertragen vanwege coronapandemie

Dit weekend vindt de Eemstocht plaats van het nieuwbouwschip Odyssey of the Seas. Het is de eerste van twee tochten dit jaar voor Meyer Werft. De Duitse scheepsbouwer moet vanwege de coronapandemie en de daaraan gerelateerde stilstand in de cruise-industrie haar bouwtempo drastisch verlagen. Hierdoor dreigen honderden banen verloren te gaan.

“De overdracht van zo’n mooi schip zet me aan het denken. Door de orderportefeuille op te rekken, zorgen we voor langdurig werk, maar elk jaar op een lager niveau. De laatste en ook de komende vijf jaar zullen we elk jaar 40% minder werk hebben ”, aldus Jan Meyer, algemeen directeur van Meyer Werft.

“We werken er hard aan om ons aan deze dramatische veranderingen aan te passen. Zelfs als sommige cruiseschepen binnenkort weer kunnen varen, betekent dat niet dat er nieuwe bestellingen komen”, voegt Jan Meyer eraan toe. Meyer Werft zal jarenlang geen nieuwe bestellingen voor grote cruiseschepen kunnen verwachten van haar grote klanten.

Meyer had vorig jaar circa 4.500 mensen in dienst op de locatie van Papenburg. Naar verluidt zouden 650 banen op de scheepswerf op de tocht staan. Daarnaast zouden van de andere medewerkers jaarlijks 200 uur onbetaald werk worden geëist, anders zouden er nog enkele honderden banen moeten wijken.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!