Nieuw cruiseschip Odyssey of the Seas op weg naar Eemshaven

Het cruiseschip Odyssey of the Seas van de Amerikaanse rederij Royal Caribbean International is op weg naar Nederland. Zaterdag vertrok het nieuwbouwschip (169.000 brutoton) vanaf de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg voor haar Eemstocht met Eemshaven als voorlopige eindbestemming. Vanuit Noord-Nederland zal het schip later koers zetten naar de Noordzee voor de technische en nautische testen. De oplevering van het schip staat gepland voor de komende weken en zal in nauwe samenwerking met de rederij plaatsvinden.
De Odyssey of the Seas zal de reis over de Eems weer achteruit en met ondersteuning van twee sleepboten maken vanwege de betere manoeuvreerbaarheid. Het volgende schema is van toepassing op de Eemstocht, afhankelijk van het weer en de getijdencondities:

Zaterdag 27 februari 2021

Circa 03.30 uur: Schip in wachtpositie (Papenburg)
Circa 04:00 uur:  Langs de doksluis (Papenburg)
Circa 8:45 uur: Langs de Friesenbrücke (Weener)
Omstreeks 12:00 uur: Langs de Jann-Berghaus-Brücke (Leer)

Zondag 28 februari 2021

Circa 00:30 uur: Passage Emssperrwerk (Gandersum)
Omstreeks 03:30 uur: Het schip keert af bij Emden

De Eemstocht van het schip wordt verzorgd door het team van de Emden Pilots Association. Het aantal betrokken personen aan boord wordt aanzienlijk verminderd, rekening houdend met coronapreventie. Het transferteam traint de manoeuvre altijd op de computergestuurde simulator in Wageningen om nog beter voorbereid te zijn.

Zie onder voor de eerste foto’s van de Eemstocht:

Interesse om in de toekomst te cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkel

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!