Cruisereiziger
Expeditiecruisen

Nieuwe Crystal Endeavor vertrokken voor eerste proefvaart

Het nieuwe expeditieschip Crystal Endeavor van de luxe rederij Crystal Cruises is vrijdag begonnen aan haar eerste proefvaart. ‘s Werelds grootste Polar-klasse schip (19.800 brutoton) vertrok vanaf de scheepswerf van Genting’s Duitse scheepsbouwer MV Werften in Stralsund. Het 164 meter lange schip wordt zondag aan het eind van de middag weer in Noord-Duitsland verwacht. De Crystal Endeavor komt naar verwachting later dit jaar in de vaart.

Het schip krijgt een capaciteit van 200 passagiers, die verblijven in 100 suites variërend van 28 tot 105 vierkante meter. Het zijn daarmee de ruimste suites in het expeditiecruisen, met balkon en butlerservice voor elke suite. Tot de andere voorzieningen behoren o.a. 6 restaurants, een volledige spa, fitnessruimte en een zonnedek met zwembad. Het schip is verder uitgerust met de laatste navigatietechnologie, een mini-onderzeeboot, helikopter en zodiacs.

Zie onderstaande video voor beelden van de eerste proefvaart van de Crystal Endeavor:

Cruises met Crystal Cruises zijn boekbaar bij:

Nog niet bekend.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!