Cruisereiziger
Herstart

Celebrity Cruises maakt Caraïbische comeback in juni vanuit St. Maarten

Celebrity Cruises kondigde vrijdag de herstart van haar cruises aan. De gerevolutioneerde Celebrity Millenium, het schip dat voorop liep in het moderniseringsprogramma van de vloot van $500 miljoen en met het exclusieve suitedek The Retreat, zal vanaf 5 juni St. Maarten als thuishaven hebben.

Vanaf 25 maart kunnen de nieuwe reisroutes van 7 nachten geboekt worden. Deze vertrekken tot en met augustus naar enkele van de meest geliefde Caribische eilandbestemmingen. Het schip vaart met gevaccineerde bemanning en zal boekbaar zijn voor gevaccineerde volwassenen en kinderen onder de 18 met een negatieve PCR test uitslag binnen 72 uur voor inscheping.

Begin van het einde

Celebrity Cruises President en CEO Lisa Lutoff-Perlo zei: “Terugkeren naar het Caribisch gebied na meer dan een jaar is zo’n belangrijk moment voor ons. Het markeert het begin van het einde van wat voor iedereen een unieke uitdagende tijd was. We hebben de afgelopen maanden constant contact gehad met de autoriteiten van St. Maarten om elkaar te ondersteunen en bevindingen en best practices te delen. Dat we mensen de mogelijkheid kunnen bieden om veilig op vakantie te gaan aan boord van het revolutionaire Celebrity Millennium is ongelooflijk, en dat we vanaf het magische eiland St. Maarten zullen vertrekken is heel bijzonder. Ik ben eeuwig dankbaar voor de steun en medewerking van de regering van Sint Maarten. ”

“Het ontvangen van een grote cruiserederij zoals Celebrity Cruises van Royal Caribbean Group is een belangrijke economische mijlpaal voor St. Maarten. Het is een historische overeenkomst, de vrucht van een voortdurende dialoog en een bewijs van de kracht van onze langdurige relatie ”, verklaarde minister van Toerisme, Economische Zaken, Transport en Telecommunicatie Ludmila de Weever. “De homeporting van Celebrity Cruises zal onze economie helpen verjongen en kansen voor onze mensen stimuleren. Ik wil het managementteam van de Royal Caribbean Group bedanken voor hun inzet voor St. Maarten en hun vertrouwen in het ministerie als een betrouwbare en verantwoordelijke partner. Ik kijk uit naar de succesvolle herlancering van hun Caribische cruises ”, besluit minister de Weever.

Cruisen door de Caraïben

Celebrity’s nieuwe zomerseizoen in de Caribbean bestaat uit twee verschillende routes:

Aruba, Curaçao en Barbados – Deze eilanden bieden veel moois zoals de natuurlijke rotsen, grotten en vulkanische lavaformaties van Aruba, de kleurrijke gebouwen in Nederlandse koloniale stijl, het centrum van Willemstad dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het sporten in het koele blauwe water van Barbados.

Tortola, St. Lucia en Barbados – Naast het wateravontuur in Barbados, biedt deze route het groene landschap van St. Lucia en het ontspannende Sugar Beach; samen met een van de schatten van de Britse Maagdeneilanden, Tortola, met haar berglandschap en zanderige baaien.

Met cruisevakanties die beginnen en eindigen in St. Maarten, hebben cruisereizigers alle tijd om de mix van Nederlandse, Franse en Caribische culinaire klassiekers, prachtige stranden en beroemde snorkel- en duikopties op dit eiland te ervaren.

Celebrity biedt een scala aan samengestelde excursies aan voor alle interesses en prijscategorieën in elke haven. Privéreizen en ontdekkingsreizen voor kleine groepen zijn ook beschikbaar voor passagiers die de bestemmingen liever alleen met hun familie of reisgenoten willen verkennen.

The Celebrity Revolution

Van boeg tot achtersteven, Celebrity Millennium heeft een immense renovatie achter de rug. Het schip beschikt nu over gloednieuwe passagiershutten, fris ingerichte restaurants en lounges; en een opnieuw ontworpen spa. In het geheel exclusieve The Retreat kunnen passagiers genieten van een eigen zonneterras en een opnieuw ontworpen lounge met gratis drankjes, gastronomische hapjes, live-entertainment en een 24-uurs butler en conciërgeservice.

Enkele van de extra verbeteringen aan boord zijn:

1. Volledig opnieuw ontworpen passagiershutten en suites geïnspireerd op de ontwerpen van de Britse interieurontwerper Kelly Hoppen voor Celebrity Edge en voorzien van Celebrity’s eXhale-beddengoed met luxe Cashmere -matrassen;

2. Opnieuw ontworpen restaurants, bars en lounges waar gasten kunnen genieten van ongeëvenaarde culinaire ervaringen in boeiende omgevingen;

3. Nieuwe boetieks van grote designernamen;

4. Celebrity’s geavanceerde RFID-vergrendelingstechnologie met digitale sleuteltoegang tot elke hut deur.

Healthy at Sea

Celebrity Millennium zal varen met uitgebreide, meerlaagse gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die zijn ontwikkeld met begeleiding van het Healthy Sail Panel van het moederbedrijf Royal Caribbean Group en het Global Head of Public Health en Chief Medical Officer en lokale gezondheids- en overheidsinstanties. Deze maatregelen, inclusief vaccinatievereisten, zullen evolueren in overeenstemming met de huidige volksgezondheidsnormen. Bovendien moeten gasten voldoen aan de reisvereisten van St. Maarten, die momenteel bestaan uit het overleggen van een negatieve PCR-test die binnen 72 uur na aankomst op het eiland is afgenomen.

Cruises met Celebrity Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger