Cruisereiziger
Herstart

Groot-Brittannië klaar voor eerste cruises

Nadat lang reisbeperkingen golden voor Britse inwoners, mogen in de zomermaanden rederijen weer cruises aanbieden aan Britse gasten. Tal van rederijen springen in het gat en bieden mini-cruises en 1-weekse cruises aan. Onder hen MSC Cruises die al veel ervaring heeft met cruisen in COVID-19 tijden, maar ook ‘nieuwkomers’ zoals Disney Cruise Line, Princess Cruises, P&O Cruises, Fred. Olsen Cruise Lines en ook Viking Cruises. Zij gaan allen voor het eerst sinds maart 2020 weer varen.

Gezondheidsregels

Elke rederij heeft haar eigen gezondheids- en veiligheidsregels opgesteld. De meest strenge vereisen een COVID-19 vaccinatie voor iedere passagier, waardoor kinderen bij P&O Cruises en Princess Cruises in eerste instantie niet welkom zijn. Andere rederijen hebben nog geen eisen vastgesteld of vereisen een negatieve test 72 uur voorafgaand aan de cruise (MSC Cruises).

Starthavens en routes

Vanuit Southampton, Portsmouth, Dover en Liverpool zal gecruist worden naar Britse havens. Gasten mogen echter alleen gebruik maken van excursies van de rederij en niet zelfstandig op pad. Aardig om te zien is dat rederijen met hun gloednieuwe schepen, zoals Iona en Viking Venus, gaan varen.

Een kort overzicht per rederij: (laatste update 31/3)

 • Celebrity Cruises – met Celebrity Silhouette vanaf begin juli.
 • Disney Cruise Line – met Disney Magic
 • Fred. Olsen Cruise Lines – met nieuwe Bolette en Borealis vanaf juli/augustus.
 • MSC Cruises – vanaf half mei vanuit Southampton, met MSC Virtuosa.
 • P&O Cruises – met Britannia (eind juni) en nieuwe Iona (augustus) vanuit Southampton.
 • Princess Cruises – met Regal Princess (juni) en Sky Princess (augustus) vanaf Southampton.
 • Royal Caribbean – met Anthem of the Seas.
 • Saga Cruises
 • Tradewind Voyages
 • Viking Cruises – met Viking Venus vanuit Portsmouth vanaf half mei.
 • Virgin Voyages

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)