Celebrity en Silversea gaan weer varen naar Galapagos eilanden

Silversea en Celebrity Cruises hebben beiden aangekondigd dat zij met hun schepen weer rond de Galapagos eilanden gaan varen vanaf juli 2021.

De rederij Silversea gaat voor het eerst met haar nieuwe Silver Origin cruisen en Celebrity met haar vrijwel nieuwe Celebrity Flora. Beide vrijwel identiek schepen zijn gebouwd in Nederland en werden opgeleverd in 2020 (Origin) en 2019 (Flora). Ze kunnen zo’n 100 passagiers meenemen.

Flora

De Celebrity Flora start op 4 juli 2021 waarna later de Celebrity Xpedtion en de Celebrity Xploration op 24 juli respectievelijk 18 september beginnen. Alle personeelsleden aan boord zullen gevaccineerd zijn. De rederij verlangt dit ook van volwassen cruisepassagiers. Kinderen onder 18 mogen met een negatieve PCR test mee aan boord.

Silversea

Silver Origin werd in juni 2020 aan de rederij overgeleverd. Nu een jaar later start de Origin op 19 juni 2021. Ook bij Silversea zal iedereen gevaccineerd moeten zijn.

“Na buitengewoon hard gewerkt te hebben aan ons gezonde plan voor terugkeer, zijn we verheugd het moment te naderen waarop onze uitgebreide familie herenigd wordt aan boord van onze twee nieuwe schepen, Silver Origin en Silver Moon”, zegt Roberto Martinoli, de President en CEO van Silversea. “We willen de Ecuadoraanse regering en de regeringsraad van Galápagos oprecht bedanken voor hun voortdurende samenwerking en hun bereidheid om de terugvaart naar deze opmerkelijke archipel te verwelkomen. Na een lange periode thuis, willen onze gasten graag doorgaan met hun ontdekking van onze planeet. Er zijn maar weinig bestemmingen die reizigers inspireren met zo’n unieke natuurlijke schoonheid als de Galápagos-eilanden.”

Routes

Silver Origin

Silver Origin vaart twee verschillende routes om en om, een westelijke route van San Cristobal naar Baltra, en een Noord-centrale route van Baltra naar San Cristobal. Elke cruise bezoekt de eilanden Fernandina en Isabela, naar men zegt de must-see bestemmingen van de Galapagos eilanden. Vanaf €10500.

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Celebrity Flora

Celebrity Flora heeft twee verschillende routes van 8 dagen. Deze zijn daarnaast met elkaar te combineren én kunnen uitgebreid worden met een landprogramma.  Vanaf €4950.

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

 

Bekijk hier alle schepen die weer aan het varen zijn of binnenkort starten:

Bekijk ze hier

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)