Cruisereiziger
Inrichting

Norwegian Cruise Line onthult haar nieuwste cruiseschip Norwegian Prima

 


Norwegian Cruise Line is woensdag de verkoop gestart van de inaugurele cruises van haar nieuwste cruiseschip Norwegian Prima. Het is de eerste van in totaal 6 schepen binnen haar nieuwe klasse van schepen. De rederij onthult tevens hoe het schip eruit ziet. De Prima Class is de eerste nieuwe klasse van het merk in bijna 10 jaar.

Met reizen die beginnen in de zomer van 2022, zal Norwegian Prima ongeveer 295 meter lang zijn, omvat 142.500 brutoton en verwelkomt 3.215 gasten bij dubbele bezetting. Het nieuwste schip biedt haar passagiers bijzondere routes, meer ruimte, een nieuw ontwerp en een verscheidenheid aan nieuwe ervaringen.

Guest First filosofie

“Ondanks dat we meer dan een jaar niet hebben gevaren, zijn we nooit gestopt met werken en innoveren, we hebben nooit op pauze gedrukt,” zei Harry Sommer, President en CEO van Norwegian Cruise Line. “In feite hebben we de investeringen in ons merk verdubbeld om onvergetelijke gastervaringen te bieden die de verwachtingen ver overtreffen. Niet alleen zullen we aankomende juli beginnen met cruisen, we zijn zo trots en zo ongelooflijk blij om het begin van een spannend nieuw hoofdstuk aan te kondigen als we de Prima Class introduceren en het eerste schip in een lijn van ongeëvenaarde schepen, met Norwegian Prima als primeur.”

Sommer vervolgde, “Een voorbeeldige vertegenwoordiging van de evolutie van ons merk, waarin onze ‘Guest First’ filosofie en onze geest van innovatie samenkomen, Norwegian Prima vertegenwoordigt alles waar onze gasten van houden bij NCL en legt de lat hoger. Deze gloednieuwe klasse van schepen is echt ontworpen om onze gasten op de eerste plaats te zetten.”

Ontwerp

Het opvallende schip is gebouwd in Marghera, Italië door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri en kenmerkt zich met een opvallend rompontwerp, welke ontworpen is door de Italiaanse graffitikunstenaar Manuel Di Rita, ook wel bekend als “Peeta”. Voor de eerste keer op een NCL-schip, strekt de boeiende rompkunst zich uit tot de voorste bovenbouw van het schip.

Architecten van wereldklasse die hebben geholpen bij het ontwerp van Norwegian Prima zijn onder andere de Italiaanse ontwerper Piero Lissoni en de toonaangevende architectenbureaus Rockwell Group, SMC Design, Tillberg Design of Sweden, YSA DESIGN en het in Miami gevestigde Studio Dado, die de esthetiek van verschillende restaurants, passagiershutten en openbare ruimtes aan boord bedacht en samenstelde.

Norwegian Prima

“De naam ‘Prima’, wat ‘eerste’ betekent in het Italiaans, past perfect bij onze jarenlange reeks primeurs in de sector en is een passend eerbetoon aan onze nieuwe Italiaanse scheepsbouwpartners bij Fincantieri,” voegde Sommer eraan toe.

“We zijn zeer vereerd om met Norwegian Cruise Line samen te werken voor de ontwikkeling van haar volgende scheepsklasse,” zei Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri. “Norwegian Prima is de start van onze samenwerking, die zal leiden tot de oplevering van zes schepen van de volgende generatie die ontworpen zijn om de ervaringen van gasten naar een nieuw niveau te tillen, met de nadruk op een verheven, ruim en doordacht ontwerp. Nu we deze wereldwijde crisis achter ons beginnen te laten, is deze aankondiging een sterk teken van hoop voor de cruisesector en een bewijs van Fincantieri’s wereldwijde leidersrol in de sector.”

Grote open ruimtes en bijzondere ervaringen die de verwachtingen overtreffen

“We hebben doelgericht geïnnoveerd en hebben Norwegian Prima gecreëerd om de grenzen van het conventionele cruisen te verleggen. We bieden onze gasten meer open ruimtes, bijzondere kunst en design en service van wereldklasse die onze gasten in het middelpunt van de belangstelling plaatst,” voegt Sommer toe.

Norwegian Prima zal de hoogste personeelsbezetting en ruimteverhouding bieden van alle nieuwe cruiseschepen in de hedendaagse en premium cruisecategorie. Ze biedt de grootste variëteit aan suites die beschikbaar zijn op zee met 13 suites, de grootste drie-slaapkamer suites van alle nieuwe cruiseschepen en de grootste binnen-, zeezicht- en balkonstaterooms ooit, inclusief de grootste badkamers en douches ooit voor standaard stateroom categorieën.

Norwegian Prima zal ook de meeste buitendekruimte bieden van alle nieuwe cruiseschepen, waaronder meer zwembadruimte dan welk ander schip in de vloot van NCL, evenals meerdere infinity pools en uitgestrekte buitenwandelpaden waar gasten kunnen genieten van de zee, de zee-bries en een verscheidenheid aan bijzondere ervaringen.

De geperfectioneerde The Haven by Norwegian

‘The Haven by Norwegian’ op Norwegian Prima is geperfectioneerd om het meest exclusieve en gecentraliseerde suite complex van de vloot aan te bieden.

Met acht dekken van suites en openbare ruimtes, biedt het The Haven gasten toegang tot het schip-in-een-schip concept met privé-voorzieningen, speciale diensten en de meest luxueuze accommodaties aan boord.

Voor de eerste keer heeft NCL alle 107 Haven suites verplaatst naar het achterschip in de buurt van privéliften, die exclusief gereserveerd zijn voor Haven gasten. Deze liften komen rechtstreeks uit in de openbare ruimtes van The Haven op de dekken 16 en 17. NCL heeft het ontwerp van The Haven zo ontwikkeld dat het meer uitzicht biedt op zee dan ooit tevoren.

Voor de eerste keer biedt elke openbare ruimte in The Haven uitzicht op zee en de bestemming. De Haven Courtyard op Norwegian Prima is omgetoverd tot het uitgestrekte Haven Sundeck, met een nieuwe infinity pool met uitzicht op het spoor in het water (de kielzog) van het schip en een nieuwe buitenspa met een sauna met glazen wanden en een koude kamer.

Alle openbare ruimtes en suites in The Haven zijn ontworpen door Piero Lissoni, één van Italië meest vooraanstaande ontwerpers. Lissoni zorgde voor een elegant en verfijnd ontwerp van The Haven Sundeck, The Haven Restaurant, The Haven Lounge & Bar en de Outdoor Spa: Sauna en koude kamer.

Buitenleven op Ocean Boulevard

NCL heeft haar ‘The Waterfront’ opnieuw ontworpen door de ruimte te verdubbelen en de naam te veranderen naar Ocean Boulevard. Je vindt er meer activiteiten en eetgelegenheden dan ooit tevoren.

Ocean Boulevard ligt op dek acht en is meer dan 4.000 vierkante meter groot. Het loopt rond het hele dek, zodat gasten rond het hele schip kunnen lopen met geweldige uitzichten op de oceaan. Je vindt er ligbedden, whirlpools en lekkere zitjes.

Wereldwijde culinaire hoogstandjes met Indulge Food Hall

De rederij introduceert de allereerste openlucht markthal ooit op haar cruiseschepen, de ‘Indulge Food Hall’. Indulge Food Hall is gemaakt om de zintuiglijke ervaring van gasten van Norwegian Prima naar een nieuw niveau te tillen. Bovendien biedt de Indulge Food Hall diverse menu opties van verschillende culinaire merken, evenals een mix van binnen- en buitenzitplaatsen.

NCL’s allereerste food hall heeft een mooi ontwerp, biedt verschillende keukens en toont kleuren en geuren met 11 locaties. De culinaire favorieten van gasten komen uiteraard terug op de Norwegian Prima. Coco’s, waar ambachtelijke zoete lekkernijen worden geserveerd; Q Texas Smokehouse, met zuidelijk Amerikaanse comfort food en barbecue; en Starbucks.

Indulge onthult de allereerste eetgelegenheden, waaronder Seaside Rotisserie, met een breed scala aan gerechten van de rotisserie; Nudls, met noedelgerechten van over de hele wereld, van de Italiaanse tot de Thaise keuken. Tamara biedt klassieke Indiase gerechten en meerdere vegetarische eetopties; The Latin Quarter, met klassieke Latijnse gerechten met een twist; Tapas Food Truck, waar op Spaanse wijze verfijnde street food wordt bereid; Garden Kitchen, waar gasten customized salades kunnen bestellen met meer dan twee dozijnen aan ingrediënten om uit te kiezen. Just Desserts, heeft met klassieke nagerechten zoals taarten en cakes op de kaart. Just Ice Cream serveert alle favoriete ijssmaken en over de top decadente creaties.

Hybride dineren op Ocean Boulevard

Aanvullend op het culinaire aanbod dat op Norwegian Prima’s ‘Ocean Boulevard’ beschikbaar is, zullen er nog drie extra eetgelegenheden te vinden zijn met zowel binnen- als buitenzitplaatsen, waaronder Onda By Scarpetta, Los Lobos en The Local Bar & Grill.

Onda by Scarpetta, dat in 2019 debuteerde op Norwegian Encore en ook beschikbaar is op Norwegian Spirit, staat bekend om de rijke en gedurfde smaken. De locatie beschikt over een elegante sfeer, modern design en een uitgestrekt binnen- en buitenuitzicht op de zee.

Los Lobos, het premium Mexicaanse restaurant van NCL, keert terug op Norwegian Prima om traditionele Mexicaanse smaken met moderne flair te presenteren in een eigentijdse sfeer. De vernieuwde Local Bar & Grill heeft een chique beach club sfeer met livemuziek waar gasten kunnen ontspannen en genieten van cocktails en klassieke Americana gerechten.

Een dag op Ocean Boulevard: The Concourse, Infinity Beach, Oceanwalk en La Terraza

Gemaakt als een bestemming op zich onthult NCL extra primeurs, waaronder ‘The Concourse‘ op de Ocean Boulevard. The Concourse is een buitensculptuurtuin met een kunstmuur die is ontworpen door de beroemde kunstenaar David Harber. Het bestaat uit zes losstaande installaties die ontworpen zijn door Alexander Krivosheiw. Je ziet er kunst geïnspireerd door oude mythologie en hedendaagse abstracte vormen. De zeven sculpturen, met een waarde van meer dan $2 miljoen bieden effecten die veranderen als de zon ondergaat. Perfect dus voor foto’s en social media berichtjes.

Gasten kunnen ook ontspannen bij Infinity Beach met twee infinity pools. Deze liggen aan elke kant van het schip en dicht bij het oceaanoppervlak.

De twee glazen Oceanwalk bruggen, ook nieuw voor Norwegian, bieden je een adembenemend uitzicht dat je het gevoel geeft alsof je in de lucht over het water loopt. La Terraza, een openlucht lounge, biedt een aangename plek voor bezoekers om te genieten van een prachtig uitzicht op zee.

Bucketlist routes van het nieuwste schip


Zomer 2022: Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk

Na een reeks inaugurele cruises en vanaf augustus 2022, zal Norwegian Prima het nieuwste schip zijn dat inscheept in Noord-Europa. Van 17 augustus tot 13 september 2022 maakt het schip een reeks van achtdaagse cruises vanuit Amsterdam en het Deense Kopenhagen. Deze cruises gaan naar Noord-Europa, de Noorse Fjorden en de Baltische regio’s. Klik hier voor meer informatie over de cruises die vertrekken uit Amsterdam.

Herfst/ winter 2022: Bermuda en het Caribisch gebied

Op 23 september vertrekt Norwegian Prima vanuit Southampton, Engeland, voor een 12-daagse trans-Atlantische reis met een bezoek aan Lerwick, Schotland met een overnachting in Reykjavik, IJsland, voordat ze aankomt in Halifax, Nova Scotia.

Ze eindigt haar reis in New York om op 10 oktober te beginnen aan een vijfdaagse rondreis naar Bermuda, waar ze haar debuut zal maken als het nieuwste schip dat het herfst- en winterseizoen vaart. Op 15 oktober vertrekt ze vanuit New York voor een 12-daagse open-jaw Caribbean route waar ze het nieuwste schip in de regio zal zijn en voor de allereerste keer voor NCL, zal het schip Galveston, Texas bezoeken. Ze zal aanmeren in Willemstad, Curacao; Kralendijk, Bonaire; Oranjestad, Aruba, waarbij alle bezoeken in de haven tussen de negen en tien uur duren.

Op 31 oktober zal Norwegian Prima haar Caribisch seizoen aftrappen met een 11-daagse cruise vanuit Galveston naar Miami. Onderweg staan Willemstad, Curacao; Kralendijk, Bonaire en het onlangs vernieuwde privé-eiland Great Stirrup Cay, Bahamas op de route.

Van 19 november tot 3 december zal Norwegian Prima vanuit Miami drie zevendaagse West-Caribische cruises aanbieden met een bezoek aan Harvest Caye, de privé resort bestemming van NCL in Belize. Ook worden andere havens zoals Cozumel, Mexico, en Roatan Island, Honduras, bezocht.

Herfst/Winter 2022-2023: West-Caribische reizen met als thuishaven Orlando, Florida (Port Canaveral)

Van 11 december 2022 tot 19 maart 2023 zal Norwegian Prima haar thuishaven hebben in Orlando, Florida. Vanaf Port Canaveral vaart het schip 15 rondreizen in de Westelijke Caraïben. De routes variëren van vijf, zeven of negen dagen die een bezoek brengen aan bekende bestemmingen, waaronder Cozumel, Mexico; Ocho Rios, Jamaica; Grand Cayman, Cayman Islands, en NCL’s privé-eiland, Great Stirrup Cay, in de Bahama’s.

Voorjaar 2023: Bermuda

Vanaf 28 maart tot 7 mei 2023, zal Norwegian Prima een mini-seizoen van vijf- en meestal zevendaagse rondreis Bermuda reizen varen vanuit New York. Ze zal een stop maken in Norfolk, Virginia – de toegangspoort tot Virginia Beach en het historische gebied van Koloniaal Williamsburg. Het schip bezoekt ook de Royal Naval Dockyard in Bermuda, waar het schip langer aan legt, 2 of 3 dagen. Gasten kunnen zo de winkels, restaurants en ongerepte stranden in hun eigen tijd verkennen.

Voorjaar en zomer 2023: Noord-Europa

Op 14 mei gaat Norwegian Prima terug naar IJsland en Noord-Europa, met een 11-daagse trans-Atlantische reis van New York City naar Reykjavik, Halifax en Sydney (Nova Scotia) voordat ze verschillende IJslandse havens bezoekt. Zo staat  Akureyri op het programma, aan de langste fjord van IJsland en Isafjordur, waar gasten de IJslandse Vikinggeschiedenis en ongerepte natuurlijke wonderen kunnen bewonderen.

De reis wordt afgesloten in Reykjavik met een overnachting, waar gasten de hoofdstad en grootste stad van IJsland kunnen ontdekken. Je vindt er hedendaagse kunst, een groeiende culinaire scene en bloeiende muziekcultuur. Uiteraard kun je genieten van de geothermische bronnen en walvissafari-activiteiten.

Zomermaanden

Van 25 mei tot 7 september 2023 biedt Norwegian Prima een mix van 10- en 11-daagse Noorwegen en IJsland afvaarten vanuit Reykjavik en Southampton. Het schip blijft lang in de havens, tussen 9 en 14 uur om gasten veel tijd te geven aan land.

Tijdens haar reis zullen de gasten de unieke kans hebben om door de Noorse Fjorden te varen. De Norwegian Prima zal één van de weinige schepen zijn die voldoet aan de criteria om in deze ecologisch beschermde wateren te varen.

Andere bucketlist waardige bestemmingen zijn een bezoek aan Geiranger, Noorwegen, met 14 uur in de haven. Gasten kunnen een bezoek brengen aan de beroemdste fjord van Noorwegen, Geiranger Fjord. Dit is een adembenemende diepblauwe UNESCO-beschermde fjord omgeven door majestueuze, met sneeuw bedekte bergtoppen, wilde watervallen en weelderige plantengroei. De wereldberoemde Seven Sisters en The Bridal Veil watervallen zijn slechts twee van de vele watervallen in het gebied.

Norwegian Prima zal ook Olden in Noorwegen aandoen en 10 uur in de haven liggen. Vanaf Olden hebben gasten toegang  tot de Briksdal gletsjer, een onderdeel van de beroemde Jostedal gletsjer.

Op 17 september 2023 sluit Norwegian Prima haar zomerseizoen 2023 af met een 14-daagse rondreis vanuit Southampton, Engeland. De reis omvat zeven tot tien uur in de haven met tussenstops in Dublin, Ierland; Isafjordur en Akureyri, IJsland, met een overnachting in Reykjavik; en bezoeken aan Geiranger, Olden, en Stavanger, Noorwegen.

Kan jij niet wachten om weer met Norwegian Cruise Line te varen? Vraag dan een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!