Cruisereiziger
DoopNieuwe cruiseschepen

P&O Cruises’ Iona officieel gedoopt in Southampton

Zondagavond is in Southampton het nieuwste cruiseschip van P&O Cruises Iona officieel gedoopt. De ceremonie, die tijdens zonsondergang plaatsvond, kende een record aantal virtuele toeschouwers. 25.000 ‘gasten’ zagen hoe doopmoeder Dame Irene Hays, voorzitter van het grootste onafhankelijke reisbureau in Groot-Brittannie, een fles Britpop cider tegen de boeg van het door LNG aangedreven schip kapot liet slaan.

Een van de hoogtepunten van de doopshow, die werd gepresenteerd door Jo Whiley, was een optreden van Iona’s muziek regisseur Gary Barlow. Hij zong o.a. twee Take That hits ‘Greatest Day’ en ‘Rule the World’ terwijl er op de achtergrond een spectaculaire lasershow plaatsvond. Er was tevens een optreden van The Commonwealth Youth Orchestra & Choir en Mica Paris.

“Het is 427 dagen geleden dat we hebben kunnen doen waar we goed in zijn: onze gasten verwelkomen aan boord en hen een onvergetelijke, vreugdevolle vakantie bezorgen waar ze aan boord herinneringen opdoen en de bezienswaardigheden van de wereld zien. Met onze gasten en miljoenen anderen die naar de ceremonie op sociale media kijken, luidt vandaag een nieuw begin en nieuwe hoop in voor de cruise-industrie. Iona is inderdaad een heel zichtbaar symbool van onze toekomst”, aldus P&O Cruises president Paul Ludlow in een speech.

Zie onder een korte video met de hoogtepunten van de doop van de Iona:

Foto: P&O Cruises

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje koffie , op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!