Amsterdamse haven weer open voor riviercruiseschepen

Port of Amsterdam heeft bekendgemaakt dat met het opheffen van de tweede lockdown per zaterdag 5 juni 2021 riviercruiseschepen met maximaal 50 passagiers in één ruimte weer welkom zijn in de Amsterdamse haven. Ondanks de versoepelingen blijft een aantal coronamaatregelen van kracht. Om de opstart voor iedereen zo veilig en verantwoord mogelijk te organiseren, houdt Port of Amsterdam zich aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Die zien er voor de riviercruise (die wordt gezien als horeca) als volgt uit:
  • De 1,5 meter regel geldt nog steeds. Zowel aan boord als op de kade.
  • Op de steigers en kades zijn er looproutes uitgestippeld, wegbewijzering neergezet en stewards ingezet die de riviercruisereizigers stimuleren om zich aan de richtlijnen te houden.
  • Schepen moeten zich houden aan het EU-protocol “Healthy Gateway” en de “Outbreak Management outlines” die zijn opgesteld door IG Rivercruise en EBU (European Barge Union). Dit protocol is ook goedgekeurd door de gouvernementele organisaties.
  • Op de website port-see.com zie je welke andere havens open zijn en welke maatregelen er gelden.
  • De exacte details en de overige maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid
Bron: Port of Amsterdam

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!