Cruisereiziger
Bestemmingen

Vaar van de Noordpool naar Antarctica met Hurtigruten

Hurtigruten maakte deze week bekend dat zij tweemaal een unieke expeditiecruise van de Noordpool naar Antarctica gaan varen. Verschillende unieke expeditiebestemmingen worden gecombineerd in één ongekend avontuur. De rederij vaart in augustus en september 2022 deze cruises met het MS Fram en Roald Amundsen.

“Het verkennen van enkele van de meest afgelegen en unieke wateren van de wereld gedurende 93 of 66 dagen, sommige alleen toegankelijk voor kleine expeditieschepen zoals de onze, maken deze gasten tot echte moderne ontdekkingsreizigers. Dit zijn uitzonderlijke kansen die maar heel, heel weinig mensen zullen ervaren’, zei kapitein Terje Johnny Willassen, een van de twee kapiteins in de herfst van 2022 die het MS Roald Amundsen van pool tot pool zal varen.

93-daagse expeditiecruise

De 93-daagse reisroute vertrekt op 8 augustus 2022 vanuit Vancouver en bezoekt 11 landen – en Antarctica. Gasten ontschepen in Buenos Aires. Deze expeditiecruise is met de Roald Amundsen, ‘s werelds eerste batterij-hybride cruiseschip. De cruise omvat de zelden bezochte Aleoeten eilandengroep langs het schiereiland van Alaska en het verlaten St. Matthew Island, de meest geïsoleerde plaats in Alaska. Daarna steekt de Roald Amundsen de poolcirkel over en vaart ze door de legendarische noordwestelijke doorgang naar Groenland en Baffin Island.

Tijdens de reis naar het zuiden zijn er unieke stops zoals Belize en Nicaragua voor het Panamakanaal en het verkennen van de majestueuze Zuid-Amerikaanse kustlijn.

MS Roald Amundsen – 93 dagen

  • 500 passagiers
  • Vertrek 8 augustus 2022
  • Vanuit Vancouver, Canada
  • Prijzen vanaf € 45263 pp

66-daagse met Fram

Hurtigruten Expeditions biedt ook een 66-daagse expeditie-optie aan, die zeven landen aandoet tussen Edmonton, Canada en Santiago de Chile, met vertrek op 22 september 2022.

De MS Fram brengt gasten door het Canadese Noordpoolgebied naar Groenland, voordat ze naar het zuiden gaan. Hierbij vaar je door het Caribisch gebied, het Panamakanaal, de kust van Zuid-Amerika én uiteraard een bezoek aan Antarctica.

MS Fram – 66 dagen

  • 318 passagiers
  • Vertrek 2 september 2022
  • Vanuit Edmonton, Canada (vlucht naar inschepingsplek Cambridge Bay inclusief)
  • Prijzen vanaf € 35241 pp

Er zijn extra voor- en naprogramma’s beschikbaar, waaronder bucketlist bestemmingen zoals Paaseiland en Machu Picchu, die aan het einde van de reis kunnen worden toegevoegd.

Beide cruises bieden o.a. 750€ – 1000€ on board credit, Volpension inclusief drankjes (huiswijn en bier, frisdrank en water), wasserij service, allerlei activiteiten en landingen, gebruik van de bubbelbaden, het zwembad en de sauna, en vluchten tussen Ushuaia en Buenos Aires of Punta Arenas en Santiago de Chile na afloop van de reis.

Bekijk deze cruises bij expeditiecruise specialist Waterproof Cruises & Expeditions:

Waterproof Cruises & Expeditions

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Waterproof Cruises & Expeditions

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger