Cruisereiziger
Herstart

Voormalige Rotterdam is als Borealis weer terug in de vaart

Het cruiseschip Borealis, de voormalige Rotterdam van Holland America Line, is weer in de vaart. Het nieuwe schip in de vloot van van Fred. Olsen Cruise Lines vertrok maandag aan het einde van de middag voor haar maiden voyage vanuit Liverpool. De Borealis is het eerste schip van de kleine Britse cruisemaatschappij dat weer actief is na de cruisestop vanwege de coronapandemie. De herstart van de andere schepen, waaronder de Bolette (voorheen de Amsterdam van Holland America Line), staan op een later moment gepland. De Borealis start het ‘Welcome Back’-programma van Britse zomerafvaarten van de rederij.

De Borealis heeft een capaciteit van 1.360 passagiers, maar zal in eerste instantie op 50% capaciteit varen. Aan boord bevinden zich een aantal voorzieningen en faciliteiten die nieuw zijn voor Fred. Olsen, waaronder een theater en hoofdrestaurant van 2 verdiepingen, een zwembad voor alle weersomstandigheden met uitschuifbaar dak, een grote spa en thermische suite en The Auditorium voor culinaire demonstraties.

Passagiers kunnen nieuwe smaken proeven in de nieuwe specialiteitenrestaurants. Vasco, vernoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama, die als eerste Europeaan India over zee bereikte, biedt een moderne kijk op Indiaas eten. Daarnaast schotelt Colors & Tastes moderne Aziatische Fusion gerechten voor. Beide beschikken over een kleurrijk decor.

Peter Deer, directeur van Fred. Olsen Cruise Lines, zei: “Vandaag is echt een gedenkwaardige dag voor ons, want niet alleen gaan we na 16 maanden weer cruisen, maar we doen dat ook met de eerste van twee prachtige nieuwe schepen. Onze bemanning aan boord heeft ongelooflijk hard gewerkt om Borealis vaarklaar te krijgen, en onze gasten kunnen genieten van vele gloednieuwe locaties, waaronder The Crow’s Nest en de Piano Bar, en de bekende Fred. Olsen-favorieten, zoals de Morning Light Pub, en ons beroemde ‘doodle’-tapijt, ontworpen om helder en vrolijk te zijn.

“Ik wil elk lid van onze geweldige bemanning, ons team aan land en onze handelspartners bedanken voor hun harde werk, toewijding en passie, en aan onze gasten, zowel nieuwe als terugkerende, voor de steun, geduld en loyaliteit die ze toonden toen we ons voorbereidden op onze terugkeer. Deze reis die vandaag begint, is het begin van een mooie nieuwe toekomst voor Fred. Olsen Cruise Lines met twee opmerkelijke nieuwe schepen in de vloot. Op naar vele, vele gelukkige cruisejaren voor de boeg.”

Borealis zal in 2021 exclusief vanuit Liverpool varen en zal debuteren met alleen ‘scenic cruising’ rond het Verenigd Koninkrijk, voordat later in juli en augustus weer havens worden aangedaan als onderdeel van het ‘Welcome Back’-programma.

Fred. Olsen Cruise Lines heet de Borealis welkom in haar vloot via onderstaande video:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger