Bemanningsleden Oosterdam ontvangen vaccin in IJmuiden

Vandaag ontvangen medewerkers aan boord van Holland America Line’s Oosterdam hun COVID-19 vaccin in IJmuiden. De rederij had samen met de branchevereniging KVNR, GGD en Arbo Unie, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de haven van IJmuiden de handen ineen geslagen om personeelsleden van de Oosterdam te vaccineren. 110 bemanningsleden van de Oosterdam mogen vandaag één voor één hun Janssen vaccin ontvangen in IJmuiden, in het gebouw van Felison cruiseterminal. Crew die al gevaccineerd zijn, zijn uiteraard uitgezonderd.

Sibrand Hassing, Director fleet operations: “We gaan óók de bemanning van de andere schepen laten inenten. Van enkele schepen in Amerika is dit zelfs al gebeurd. Voor de andere schepen maken we graag gebruik van de faciliteiten in Nederland.”

De Oosterdam is hiermee het eerste cruiseschip dat onder de Nederlandse vlag vaart waarvan haar crew ingeënt wordt in Nederland. Vandaag is als het ware het startsein voor deze inentingen.  Vijf medewerkers mochten plaatsnemen op de kade waar zij door Arbo Unie hun vaccin toegediend kregen, na controle van hun papieren. Zij zullen over 14 dagen beschermd zijn. Deze lijn van vaccinatie zet Holland America Line ook door naar haar gasten. Holland America Line verlangt van haar gasten een volledige vaccinatie wanneer zij met Holland America Line gaan cruisen.

“Vandaag is een ongelooflijk belangrijke dag, niet alleen voor onze bemanning op Oosterdam, maar voor onze hele organisatie. We komen weer een stap dichter bij het hervatten van onze cruises”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We zijn de Nederlandse overheid en KVNR enorm dankbaar voor het vaccineren van onze bemanning en bedanken iedereen van de Felison Cruise Terminal in IJmuiden en de ArboUnie voor het veilig en soepel laten verlopen van dit proces.”

Hervatting

De rederij start op 15 augustus met de Eurodam vanuit Griekenland. Vanaf die maand staan er 10 afvaarten aan boord van Eurodam gepland. Tevens zal de Nieuw Amsterdam vanaf 24 juli cruises in Alaska gaan uitvoeren. Al deze cruises zijn beschikbaar voor gasten die volledig zijn gevaccineerd en hun laatste dosis van een goedgekeurd COVID-19-vaccin ten minste 14 dagen voor het begin van de cruise hebben gekregen én een vaccinatiebewijs kunnen aantonen. Eveneens vaart de rederij dit jaar nog in het Caribisch gebied en de Westkust van Amerika (Koningsdam en Zuiderdam).

Cruiseschip Oosterdam zal dit jaar overigens niet meer worden ingezet. Kapitein Daniel Bolton meldde dat het schip voor anker blijft gaan bij de Scheveningse- en Katwijkse kust. In de winter vaart het schip dan naar de Middellandse Zee.

Bekijk de meest actuele aanbiedingen van Holland America Line:

Vertrekjaar
2022
2023
2024
2025
2026
Bestemming >>
Afrika
Alaska
Azië
Canarische Eilanden
Caribisch gebied
Middellandse Zee
Midden-Oosten
Noord-Amerika
Noord-Europa
Oostzee
Oceanië
Oost-Middellandse Zee
West-Middellandse Zee
Zuid-Amerika
Zuid-Pool
Repositioning
Wereldcruises
Lengte >
1-7 dagen
8-13 dagen
14-20 dagen
Meer dan 20 dagen
Prijs >
Onder €500
€500-€1000
€1000-€1500
€1500-€2000
€2000-€2500
Boven €2500

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)