Nieuw cruiseschip AIDAcosma komt later in de vaart

De Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises heeft donderdag bekendgemaakt dat haar nieuwe cruiseschip AIDAcosma, dat nog in aanbouw is, later in de vaart komt. De rederij heeft via een statement laten weten meer tijd nodig te hebben om haar LNG-aangedreven nieuwbouwschip voor te bereiden op het ontvangen van passagiers. Het is nog niet bekend wanneer het tweede schip in de Helios-klasse daadwerkelijk gaat varen met gasten. AIDA Cruises zal op een later tijdstip meer details bekendmaken over de nieuwe lanceerdatum.

Het zusterschip van de AIDAcosma, AIDAnova, gaat de reeds geplande cruises van de AIDAcosma overnemen. Dat betekent dat het in de winter van 2021/2022 gaat varen op de Canarische Eilanden. AIDAnova biedt daarnaast twee extra korte reizen aan vanuit Hamburg vanaf 14 en 19 december 2021, vóór de kerst- en oudejaarsreis van Hamburg naar Gran Canaria op 22 december 2021.

AIDA Cruises heeft de herstart van de AIDAbella gepland in de winter van 2021/2022 met cruises naar de Oriënt.  AIDAbella neemt vanaf 6 november 2021 de reizen van AIDAnova over, te beginnen met de reis “Van Mallorca naar Dubai”. Een bijzonder hoogtepunt in het winterseizoen van dit jaar in de Oriënt is de World EXPO in Dubai. Hiervoor is een extra lang verblijf gepland van AIDAbella in deze metropool. Naast Dubai zal het schip ook Muscat en Abu Dhabi aandoen, evenals Doha of Bahrein op sommige data.

Passagiers die reeds hebben geboekt voor de genoemde cruises, worden door de rederij nader geïnformeerd over de wijzigingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!