Cruisereiziger
Cruiseterminal

Aankomsten van cruiseschepen deze week in Nederland (week 41)!

Nederland heeft een drukke cruiseweek voor de boeg. Deze week (11 t/m 17 oktober 2021, week 41) staan er maar liefst 6 aankomsten van cruiseschepen gepland in Rotterdam, Amsterdam en IJmuiden nl. Hanseatic Spirit, Artania (2x), Rotterdam (2x) en Queen Elizabeth.

Rotterdam

Cruise Port Rotterdam verwacht maandag 11 oktober het ultraluxe expeditieschip HANSEATIC spirit van de Duitse cruisemaatschappij Hapag Lloyd Cruises. Het is de eerste keer (Maiden Call) dat het schip, dat afgelopen zomer in Noorwegen door VARD werd opgeleverd, Rotterdam aandoet. De verwachte aankomsttijd is 08:00 uur. Het vertrek staat gepland om 23:00 uur.

De HANSEATIC spirit  ****** is het derde en laatste luxe expeditieschip in een serie voor Hapag-Lloyd Cruises. De HANSEATIC spirit is een zusterschip van HANSEATIC inspiration en HANSATIC nature, die ook in Noorwegen zijn gefabriceerd en in 2019 in de vaart kwamen. Het schip heeft een brutotonnage van 16.000 en is 138 meter lang. Ze heeft een maximale capaciteit van 230 passagiers. Het combineert kwaliteit met zorg voor het milieu waaronder een energiezuinig rompontwerp en hoogstaande technologie.

Dinsdag 12 oktober staat wederom een bezoek van het cruiseschip Artania gepland. Dit schip van de Duitse rederij Phoenix Reisen was op 21 september 2021 ook al te gast aan de Holland Amerikakade. 3 weken geleden was het het eerste cruiseschip met passagiers dat Rotterdam weer na lange tijd aandeed. Net als toen zal de Artania (231 meter, max capaciteit 1200 passagiers) maar kort blijven, van 07:00-13:00 uur. De Artania is bezig aan een 6-daagse cruise van en naar Bremerhaven. Naast Rotterdam worden ook Zeebrugge (België) en Honfleur (Frankrijk) bezocht.

Hoogtepunt van de week is de langverwachte komst van het gloednieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam. Op donderdag 14 oktober om ongeveer 10:00 uur maakt het zevende schip met de naam Rotterdam van de van origine Rotterdamse rederij haar opwachting bij de cruiseterminal. De Rotterdam ligt momenteel voor de kust van Scheveningen. Eerder meldde het zich al voor ‘technical calls’ in IJmuiden en in de Alexiahaven op de Tweede Maasvlakte.

Op vrijdag 15 oktober 2021 zal aan boord van de Rotterdam een feestelijke ceremonie worden gehouden waarbij o.a. Gus Antorcha, President van Holland America Line, Nico Bleichrodt, Vice President International Sales, Ahmed Aboutaleb, Burgemeester van Rotterdam, de kapitein van het schip Werner Timmers en Executive Director Cruise Port Rotterdam en madrina van het schip, Mai Elmar, aanwezig zullen zijn. De Rotterdam vertrekt vrijdag 15 oktober om 17:00 uur naar Amsterdam.

Amsterdam

Amsterdam mag zich eerst nog verheugen op de komst van het cruiseschip Queen Elizabeth van de Britse cruisemaatschappij Cunard op vrijdag 15 oktober. Na een reeks van cruises in het Verenigd Koninkrijk vertrekt de Queen Elizabeth woensdag voor haar eerste internationale cruise. Het betreft een 6-daagse cruise waarbij alleen Amsterdam wordt aangedaan. Verwachte aankomsttijd is 07:00 uur. Na een overnachting bij de Passenger Terminal Amsterdam keert het op zaterdag 16 oktober om 18:00 uur weer terug naar het Britse Southampton.

Queen Elizabeth****+ is van Cunards huidige vloot de jongste. Het schip (brutotonnage 90.900) is gebouwd bij Fincantieri en opgeleverd in 2010. Cunard houdt van tradities en dito sfeer. Het schip is 294 meter lang en 32,3 meter breed en heeft een maximale capaciteit van 2.092 passagiers.

Na een korte testcruise met genodigden vanuit Rotterdam komt de Rotterdam van Holland America Line op zondag 17 oktober rond het middaguur (12:00 uur) aan in Amsterdam. Bij de cruiseterminal zal het derde schip in de Pinnacle-klasse zich verder voorbereiden op haar eerste trans-atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida op 20 oktober. Daarvandaan zal het schip haar eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen.

IJmuiden

Ook de Felison Terminal in IJmuiden rekent deze week op de komst van het cruiseschip Artania van Phoenix Reisen. IJmuiden is zondag 17 oktober 2021 de laatste stop van een 6-daagse cruise van en naar Bremerhaven. Honfleur (Frankrijk) en Antwerpen (België) zijn de andere bestemmingen die werden bezocht. De Artania zal van 08:00-17:00 uur in IJmuiden blijven.

Welkom in Nederland!

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!