Succesvolle proefvaart en muntceremonie voor Costa Toscana

Dinsdag vond op de scheepswerf van Meyer in het Finse Turku het tweede deel van de traditionele muntceremonie voor de Costa Toscana, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, plaats. De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door kapitein Pietro Sinisi, vertegenwoordigers van de scheepswerf en het management van de rederij. Conform maritieme traditie werden enkele herdenkingsmunten op het schip geplaatst, als geluksbrenger voor bemanningsleden, passagiers en toekomstige routes.

In de twee weken voorafgaand aan de ceremonie had de Costa Toscana de scheepswerf verlaten voor de eerste proefvaart. Het schip doorstond met succes een reeks testen van de diverse systemen, apparatuur en LNG-motoren. Het betekende een belangrijke stap op weg naar oplevering van het schip in december 2021.

De Costa Toscana wordt, net als haar zusterschip Costa Smeralda, aangedreven door vloeibaar aardgas, de meest geavanceerde brandstoftechnologie van de scheepvaartindustrie die momenteel beschikbaar is om de uitstoot te verminderen, zowel op zee als tijdens aanloophavens. De Costa Toscana wordt na de AIDAnova, Costa Smeralda en AIDAcosma die het komende jaar ook wordt opgeleverd, het vierde LNG-cruiseschip van moedermaatschappij Costa Group.

De eerste cruise van Costa Toscana zal op 5 maart 2022 vanuit haar thuishaven Savona in Italië starten. Het is een reis van een week die Marseille, Barcelona, ​​​​Valencia, Palermo en Civitavecchia (Rome) aandoet. Na haar debuut zal het nieuwe vlaggenschip het hele jaar door ingezet worden in de westelijke Middellandse Zee.

Wil jij weer varen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

2 thoughts on “Succesvolle proefvaart en muntceremonie voor Costa Toscana

 • 3 november 2021 om 12:08
  Permalink

  Geachte Redactie, Dank U wel voor nieuwsbrief . Als gebruikelijk vol info en mooi geschreven . Cruisereizigers geef deze site door aan jullie cruisevrienden. Goedevaart 👍.

 • 15 november 2021 om 14:15
  Permalink

  Hartelijk dank!

  Groet Miriam & Marco

Reacties zijn gesloten.