Scheepswerf De Hoop in Tolkamer failliet

Scheepswerf De Hoop in Tolkamer heeft het faillissement moeten aanvragen. De meer dan 120-jaar oude scheepswerf maakte de laatste jaren indrukwekkende schepen zoals Celebrity Flora, Silver Origin en talloze riviercruiseschepen.

De Celebrity Flora (voor Celebrity Cruises) en Silver Origin (voor Silversea), beide van moederbedrijf Royal Caribbean Group, werden specifiek gebouwd voor expeditiecruises rondom de Galapagoseilanden. De beide schepen kwam in in 2019 respectievelijk 2020 in de vaart voor 100 passagiers.

In het 125 jarig bestaan van de scheepswerf zijn bijna 1500 schepen gebouwd. De COVID pandemie zorgde ervoor dat de scheepswerf geen opdrachten meer binnenkreeg. Sinds oktober 2020 vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan waarna het onder curatele kwam te staan en staatssteun ontving. Volgens diverse media verliezen 97 mensen hun baan. Het afgelopen jaar werd in ieder geval gebouwd aan riviercruiseschip Amadeus Cara van Lüftner Cruises. Enkele werknemers maken nog onderhanden werk af.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)