Cruisereiziger
BestemmingenNieuwe cruiseschepenOverdracht

Eerste duurzame schip voor Havila Voyages opgeleverd

Havila Capella is het eerste nieuwe duurzame schip dat opgeleverd is aan Havila Voyages. Niets staat de rederij meer in de weg om de beroemde kustroute met dit schip op 1 december te gaan starten vanuit het Noorse Bergen. In Turkije vond de overdracht plaats bij scheepsbouwer Tersan.

De CEO van Havila Voyages, Bent Martini, zegt dat dit een dag van vreugde is: “We hebben met zijn allen hier lang op gewacht, en nu is het eerste schip eindelijk in onze handen. We gaan ons nu voorbereiden om richting Noorwegen te vertrekken.”

Kustroute

De rederij zal exact dezelfde route als rederij Hurtigruten gaan varen, nadat in 2018 een aanbesteding werd gewonnen om met 4 duurzame schepen de kustroute te gaan varen tot het jaar 2030. De vier schepen bieden plek voor 640 passagiers en 179 hutten. Ze zijn uiterst duurzaam met een LNG aandrijving en de mogelijkheid om 4 uur emissievrij te kunnen varen met grote accu’s aan boord. De schepen worden gebouwd op scheepswerf Tersan in Turkije. Door vertraging op de werf kon het schip in plaats van begin 2021 nu pas opgeleverd worden.

Mehmet Gazioğlu, algemeen directeur van Tersan is ook blij dat het eerste schip nu de kade op de werf kan verlaten: “De vier kustcruiseschepen voor Havila Voyages zijn een bijzondere opdracht voor ons. We hebben verschillende uitdagingen gehad, waaronder de coronapandemie, die tot vertragingen heeft geleid, maar we hebben veel geleerd van het eerste schip en verwachten een efficiëntere bouw. We zijn trots op het goede resultaat en het prachtige schip dat Havila Capella is geworden.”

Gereed voor 1 december

De rederij zal het schip tijdens haar reis van Turkije naar Noorwegen klaar gaan maken voor de eerste passagiers. Het plan is om woensdag 1 december de eerste rondreis Bergen-Kirkenes vanuit Bergen te starten. Martini zegt ernaar uit te kijken om het schip te laten zien aan mensen langs de kust en aan de passagiers die met haar mee zullen reizen.

“We kijken er erg naar uit om Havila Capella in dienst te nemen en op de reis van Turkije naar Noorwegen zullen we filmpjes en foto’s op sociale media plaatsen waar je schepen en bemanning kunt ontmoeten en een aantal sneak peeks aan boord kunt krijgen.”

Milieuvriendelijk vanaf het begin

Nog voordat het schip in de vaart komt, profiteren de kust en de natuur van de milieuvriendelijke schepen van de Havila Voyages. Het schip blijft een paar weken aan de kade in Bergen waarbij het schip gebruik maakt van accu’s en een eigen watervoorziening. “Het schip geeft geen uitstoot en geen rook boven het stadscentrum van Bergen. En dat is nog maar het begin van de geschiedenis van Havila Voyages met milieuvriendelijke cruises langs de kust waar we met ‘s werelds grootste batterijpakket aan boord kunnen gaan zonder lawaai en emissies.”

Wil je ook duurzaam cruisen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger