Hong Kong verbiedt alle cruises voor de komende 2 weken

Hong Kong heeft nieuwe nieuwe COVID-19-beperkingen aangekondigd waaronder een verbod op cruises de komende 2 weken. In reactie op de aangescherpte regelgeving hebben de twee grote cruisemaatschappijen die actief zijn in Hong Kong, Royal Caribbean (Hong Kong) en Dream Cruises, hun cruises geannuleerd.

Royal Caribbean heeft bekendgemaakt dat de cruises van 6, 9 januari, 12, 14 en 17 januari van de Spectrum of the Seas niet door gaan. De rederij verwacht op 21 januari weer passagiers aan boord te verwelkomen. Dream Cruises laat weten dat het alle cruises tussen 9 januari en 19 januari annuleert vanwege de richtlijn van de overheid.

Passagiers die door de annuleringen worden getroffen krijgen de mogelijkheid om om te boeken naar een latere afvaart, te kiezen voor extra cruisetegoed aan boord van een volgende cruise of kunnen een volledige terugbetaling aanvragen.

“Deze annulering is te wijten aan de richtlijn van de regering en niet als gevolg van COVID-19-gerelateerde incidenten aan boord van het schip”, aldus een woordvoerder van Dream Cruises.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!