Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Welke cruise schepen varen in de winter 2022/2023 naar … de Canarische Eilanden?

Welke schepen varen in de winter 2022/2023 naar ... de Canarische Eilanden?

Wil je in de winter de kou ontvluchten? En toch in Europa blijven op zo’n vier uur vliegen? Denk dan aan een cruise rondom de Canarische Eilanden. Er zijn tal van cruiseschepen die een rondje maken naar de diverse Canarische Eilanden al dan niet gecombineerd met Marokko, de Azoren, Kaapverdische Eilanden of Madeira. Wij zetten alle schepen die in de winter van 2022/2023 cruisen naar de Canarische Eilanden voor jou op een rijtje.

 

Beste reistijd

Er wordt vanaf november tot en met april (met uitschieters naar later) gevaren in en rondom de Canarische Eilanden. Het weer is dan heerlijk aangenaam. Zo is de gemiddelde temperatuur in november 23C. Verwacht overigens géén tropische temperaturen. Zo is het bijvoorbeeld op Gran Canaria in januari en februari gemiddeld maar 20C. De echte hitte van de zomermaanden heb je niet.

 

Lengte van je cruise

Wij raden je aan om één week voor je cruise uit te trekken als je veel wilt zien. Cruiseschepen varen in dit gebied over het algemeen ook maar één-weekse routes. Zijn ze langer, dan worden de routes vergroot naar bijvoorbeeld de zuidelijker gelegen Kaapverdische Eilanden of de Portugese Azoren.

Welke schip kies ik?

In seizoen 2022/2023 vaart een klein vast aantal schepen wekelijks een rondje tussen de Canarische Eilanden, Madeira en Marokko die ook vanaf de Canarische Eilanden vertrekken, meestal Tenerife of Gran Canaria. Bovendien zijn langere routes beschikbaar vanuit Lissabon, Barcelona of andere havens in de Middellandse Zee.

Megaschepen met veel faciliteiten voor het hele gezin (AIDAnova), de middelgrote schepen (Mein Schiff 4, Arvia, AIDAstella, AIDAmar, Costa Pacifica) of de wat intiemere schepen zoals de Azamara Onward (Azamara), World Voyager (Nicko Cruises), Sirena ( Oceania Cruises) en zeer luxe schepen zoals van Seabourn en Silversea.

Wil je een all-inclusive redelijk betaalbare familie cruise waarbij fooien én (veel) drankjes inbegrepen zijn? Kies dan voor de AIDAnova of de Mein Schiff 4.

Welke havens bezoek je tijdens een cruise rondom de Canarische Eilanden?

Wanneer je een cruise rondom de Canarische Eilanden gaat doen, kan je vrijwel alle eilanden met je cruiseschip bezoeken. Er zijn acht eilanden: de grootsten zijn Tenerife (haven Santa Cruz de Tenerife) en Gran Canaria (haven Las Palmas de Gran Canaria), wat kleiner zijn Lanzarote (haven Arrecife) en Fuerteventura (haven Puerto del Rosario).

Veel minder bezocht zijn de kleinsten: La Palma, La Gomera, El Hierro en La Graciosa. Je vind prachtige stranden, charmante dorpjes en immense natuur op en rondom deze eilanden. Voornamelijk de kleinere schepen bezoeken deze eilanden.

Onderstaand vind je meer info over de meest bezochte eilanden:

Starthavens

Cruiseschepen starten ter plekke in Tenerife (Arrecife) of Gran Canaria (Las Palmas). Tip: wil je wat rustiger inchecken kies dan voor Tenerife. Het overgrote deel zal via Gran Canaria gaan. Beide havens zijn vanuit Amsterdam zeer goed te bereiken. Ook kan je uiteraard vanaf Düsseldorf vliegen of Brussel, of zelfs Rotterdam. KLM en Transavia vliegen regelmatig.

Ook zijn er regelmatig cruises vanuit Southampon, Lissabon of Barcelona richting de Canarische Eilanden. Vooral Southampton is een handige inschepingshaven. Houd wel rekening met in de wintermaanden wat slechter weer op de Noordzee, langs Frankrijk en Spanje, richting het Zuiden.

Vliegen naar de Canarische Eilanden

Er zijn talloze vliegmaatschappijen die naar de Canarische Eilanden vliegen. Je kunt zelf een retourticket boeken vanaf €166. Soms is het echter handiger en voordeliger om bij de rederij of reisbureau een ticket te boeken. Dit scheelt je zo €200 euro. Je bent dan altijd verzekerd van een tijdige vlucht en transfer. 

Mocht er overigens iets mis gaan bij je zelf geboekte vlucht, dan ben je zélf verantwoordelijk voor het regelen van een alternatief.

De vliegtijd bedraagt ongeveer 4 uur en 40 minuten.

Madeira & Marokko en andere bestemmingen

Het Portugese eiland Madeira ligt op een dag en een nacht varen ten Noorden van de Canarische Eilanden. Het eiland staat bekend als bloemeneiland en om haar vele groen. Vrijwel alle cruises doen in hun 1-weekse cruise ook Madeira aan. 

Marokko, vooral de Azoren en Kaapverdische Eilanden (haven Mindelo) zijn minder bezocht. In Marokko worden Casablanca en Agadir bezocht.  Meer over Casablanca:

 

De Portugese eilandengroep Azoren ligt op zeker twee dagen varen van Tenerife en wordt vrijwel alleen in routes van 14 dagen of langer aangedaan.

Repositioning cruise

Wil je net even wat meer zien dan alleen de Canarische Eilanden, dan zijn de zogenaamde repositioning cruises erg leuk. Dit zijn de langere cruises waarbij de cruiseschepen vaak vanuit de Middellandse Zee via de Canarische Eilanden naar Amerika varen.  Je bent wat langer onderweg en er heerst over het algemeen een relaxte sfeer aan boord.

Rederijen & Schepen

AIDA Cruises

AIDA zet in op de kleinere AIDAmar (2700 passagiers), AIDAstella en duurzaam familieschip AIDAnova.

De AIDAnova vaart 1 standaard route. Je kunt kiezen of je wilt opstappen in Tenerife (woensdag) of Gran Canaria (zaterdag). In de route bezoek je Funchal op Madeira, Arrecife op Lanzarote, en Puerto del Rosario op Fuerteventura. Je hebt vrij lange dagen in de haven, zeg tot 21:00/22:00 uur ‘s avonds. Van 5 november 2021 – 8 april 2023 wekelijks. Vanaf €625 (bij 2 personen.

De AIDAmar maakt ook 1-weekse routes vanaf Gran Canaria (vertrek op zondag). Je bezoekt Tenerife, Funchal op Madeira, ook Arrecife op Lanzarote en tenslotte ook St. Cruz de la Palma. Deze route is vrijwel hetzelfde als die van de AIDAnova, behalve dat in plaats van Fuerteventura het kleinere La Palma bezocht wordt. Vanaf €595 p.p. (bij 2 personen). Van 27 november 2022 tot en met 2 april 2023. Het schip maakt ook 9-12 daagse cruises met de mogelijkheid om in Fuerteventura op te stappen.

De AIDAstella vaart vanuit Palma de Mallorca in het seizoen viermaal heen en weer naar de Canarische Eilanden. Je bezoekt dan onderweg ook Valencia, Cartagena, Malaga, Cadiz, Lissabon én 2 bestemmingen op de Canarische Eilanden (Lanzarote en Fuerteventura). Op 13 november, 4 december 2022, 15 januari en 5 februari 2023 (vanaf €970 p.p. bij 2 personen) De kerstreis van 25 december doet naast de vastelandsbestemmingen alleen Madeira aan op Oudjaarsavond, waar je het geweldige vuurwerk van het eiland meemaakt. Een aanrader! Deze reis is boekbaar vanaf €1370 p.p. bij 2 personen.

De AIDAvita maakt een ‘Grote winterpauze’ reis met vertrek op 12 november 2022 uit Hamburg. Je vaart heen en weer in 26 dagen naar de Canarische Eilanden waar je liefst 8 eilanden bezoekt. Vanaf €2595.

Repositioneringscruises van AIDA

De repositioning cruises van AIDA zijn de langere reizen waarbij bovenstaande schepen naar het gebied ‘gebracht’ of teruggebracht worden.

Wil je wat bijzonders? Kijk dan eens naar de routes van AIDAaura en AIDAperla. Deze schepen varen weliswaar van/naar de Canarische Eilanden, maar gaan in de tussenmaanden naar het Caribisch gebied (AIDAperla) en Afrika (AIDAaura). Je kunt dus met deze schepen langer meevaren dan alleen de Canarische Eilanden.

Van Duitsland naar Canarische Eilanden

AIDAperla – 14 oktober 2022 – 10 dagen van Hamburg naar Tenerife incl. Southamton, Gijon, A Coruna, Lissabon en Gran Canaria – vanaf €1050.

AIDAnova – 22 oktober 2022 – 11 dagen van Kiel naar Tenerife incl. Rotterdam, Zeebrugge, Cherbourg, A Coruna en Madeira – vanaf €1035.  Deze reis is ook beschikbaar als 14-daagse reis naar Gran Canaria waarbij je ook direct Fuerteventura en Lanzarote bezoekt – vanaf €1330. Aanrader!

AIDAmar – 2 november 2022 – 11 dagen van Warnemünde naar Gran Canaria inclusief Kopenhagen, Dover, Le Havre, A Coruna, Porto, Lissabon en Lanzarote – vanaf €1025.

AIDAaura – 18 oktober 2022 – 9 dagen van Bremerhaven naar Gran Canaria incl. Honfleur, A Coruna, Porto, Lissabon en Lanzarote – vanaf €880.

Van Canarische Eilanden naar Duitsland

AIDAnova – nog niet bekend

AIDAmar – nog niet bekend

AIDAperla – 16 april 2023 – 9 dagen van Tenerife naar Hamburg incl. Madeira, Porto, A Coruna, Le Havre – vanaf €1020.

AIDAaura – 23 maart 2023 – 10 dagen van Tenerife naar Hamburg, inclusief Lissabon, Porto, Vigo, Gijon en Dover – vanaf €800.

Bekijk ze in detail:

Corendon – Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours – Nieuw!

Azamara Club Cruises

De nieuwe Azamara Onward maakt in maart 2023 2 cruises rondom de Canarische Eilanden. Op 11 en 18 maart maakt zij 8-daagse cruises vanuit Gran Canaria naar Madeira, La Palma, La Gomera en Tenerife. Je verblijft daarbij 2 dagen op Madeira om zoveel mogelijk te zien van dit eiland. Deze cruises zijn beschikbaar vanaf €1337, inclusief fooien, drankjes en een AzAmazing Evening!

Vraag een gratis offerte aan bij:

 

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Celebrity Cruises

De vernieuwde Celebrity Silhouette vertrekt in de herfst van 2021 tweemaal vanuit Southampton naar warmere oorden. Allereerst op 19 september 2022 en op 9 oktober 2022. Beide reizen duren 12 dagen en bezoeken Lanzarote, Tenerife en Gran Canaria. Daarnaast zie je ook Lissabon, Porto en Vigo. Vanaf €2239 – all-inclusive!

Vraag een gratis offerte aan bij:

Sunweb – Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Costa Cruises

Costa Cruises maakt diverse 15-daagse langere cruises met de Costa Pacifica Je kunt vertrekken uit Savona, Marseille of Barcelona. Het schip vaart drie cruises. Je kunt vertrekken op 30 september 2022 / 14 oktober 2022 en 28 oktober 2022. Vanaf €1429.  

De Costa Diadema neemt het stokje daarna over met deze 15-daagse reizen tot en met 23 april 2023. Vanaf €1949.

Op 2 december gaat het schip vanuit Savona. Marseille, Barcelona en Cadiz, via Tenerife naar het Caribisch gebied! Vanaf slechts €729!

Vraag een offerte aan:

Sunweb – Nieuw! Corendon – Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip TUI Zeetours

Crystal Cruises

De Crystal Symphony cruist in oktober 2022 vanuit Barcelona naar Lissabon via Alicante, Malaga, Cadiz, Casablanca en Agadir in Marokko, Lanzarote, Tenerife en 2 dagen Madeira. Vanaf €3382, vertrek op 28 oktboer 2022.

De Crystal Endeavor maakt van 12 april -23 april 2023 een fantastische expeditie cruise van Tenerife naar Villefranche in Frankrijk. 12 dagen vanaf €10288. Je reist via Lanzorote, Safi, Casablanca, Puerto Banus, Motril, Ibiza, Mahaon, Corsica, Portofino en Monte Carlo. 

Crystal is verkrijgbaar bij:

Nog niet bekend.

Cunard

Cunard vertrekt tweemaal vanuit Southampton voor een 15-daagse cruise naar de Canarische Eilanden. Op 30 oktober 2022 (vanaf €1487) en op 29 november 2022 gaat de Queen Victoria (vanaf €1572). Op 23 december vaart hetzelfde schip een 16-daagse kerstcruise naar de Canarische Eilanden, vanaf €3315. Deze kun je ook verlengen door nog 2 dagen mee te varen naar Hamburg, vanaf €3825.

 

Meer informatie bij:

Sunweb – Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

MSC Cruises

De MSC Magnifica maakt in oktober en november (verder nog geen routes bekend na deze datum) een aantal 12-daagse cruises naar de Canarische Eilanden vanaf Genua. Je bezoekt naast Tenerife ook Marokko (Casablanca), Madeira en Malaga. Vanaf €719!

Meer informatie:

MSC Cruises

Hoe is het cruisen bij MSC Cruises? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Nicko Cruises

De duitse rederij Nicko Cruises maakt met haar twee zeeschepen, Vasco da Gama (ca 1000 passagiers) en World Voyager (200 passagiers) diverse reizen rondom de Canarische Eilanden.

Vasco da Gama

  • 3 december 2022 -8 daagse cruise vanaf Lissabon naar  Madeira, Tenerife, La Gomera en Gran Canaria – vanaf €799
  • 11 dagen Vasco da Gama vanaf Las Palmas (Gran Canaria)
    naar Madeira, Casablanca, Agadir en  Lanzarote en Tenerife – 10 december 2022 – vanaf €1143.
  • 17 dagen Vasco da Gama vanaf Las Palmas (Gran Canaria) – naar Tenerife, La Gomera,  Madeira, Casablanca, Lanzarote – 20 december 2022 – vanaf €2175.
  • 15 dagen vanaf Gran Canaria naar de Kaapverdische Eilanden – 3x vanaf 5 januari 2023 — vanaf €1599. Ook met exeditieschip World Voyager 5x – vanaf €3810.
  • van Grand Canaria naar Palma de Malloca in 10 dagen – via Tenerife, la Gomera, Lanzarote, Agadir, Casablanca en Cadiz – vanaf €1023.

World Voyager maakt verder talloze cruises met diverse kleine havenstops. Vanaf €1979 (8 dagen)

 

Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise

Norwegian Cruise Line

Nieuw! Rederij Norwegian Cruise Line maakt in 2022/2023 met de Norwegian Sun een aantal Canarische Eilanden cruises.

Je kunt ook een transatlantische cruise maken die de Canarische Eilanden bezoekt. Bijvoorbeeld de Norwegian Star gaat op 27 november 2022 van Lissabon naar Rio de Janeiro met Lanzarote en Tenerife op de route, vanaf €994

Verkrijgbaar bij:

Sunweb – Nieuw! Corendon – Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Stip Zeetours

Oceania Cruises

Bij Oceania Cruises kan je op 19 november 2022 mee met de mooie Marina op een 16-daagse transatlantische cruise vanaf Monte Carlo naar Miami. Onderweg naar Miami bezoek je Barcelona, Alicante, Malaga en Tenerife op de Canarische Eilanden. Via onder andere St. Johns bereik je op 3 december 2021 Miami. Vanaf €3399.

De fijne Sirena vertrekt op 20 maart 2023 vanuit Oranjestad voor een 15-daagse transatlantische cruise naar Europa via de Canarische Eilanden naar Lissabon. Onderweg zie je Tenerife en La Palma. Vanaf €2259.

Ook cruiseschip Riviera maakte een transatlantische overtocht via Tenerife. Van Rome naar Miami, 17 dagen vanaf €2929.

Meer info bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours – Nieuw!

P&O Cruises

Het Britse P&O Cruises heeft de Canarische Eilanden in de winter én daarna standaard in het programma vanuit Southampton.

Nieuw is dat cruiseschip Azura een winter lang wekelijks vaart vanuit Tenerife. Onderweg bezoek je Madeira, Gran Canaria en Lanzarote of (route 2) Madeira, La Palma en Fuerteventura. Van november tot en met maart 2023. Al vanaf €666! 

Vanuit Southampton vertrekt zeer regelmatig een schip naar het Zuiden. De schepen die dit doen zijn de Iona, Ventura en Aurora. De cruises duren van 15-17 dagen. Vanaf €919.

Deze zijn verkrijgbaar bij o.a:

Sunweb – Nieuw! Captain Cruise

Princess Cruises

Vanuit Southampton maakt de Sky Princess op 19 oktober mooie cruise naar de Canarische Eilanden. Je bezoekt in 11 dagen Las Palmas, Tenerife, Madeira en Vigo. Vanaf €1116. 

De Emerald Princess doet een vergelijkbare cruise op 26 oktober. 13 dagen vanaf €1151.

Daarnaast doen veel transatlantische cruises ook de Canarische Eilanden aan. 

Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours

Regent Seven Seas Cruises

De ultraluxe rederij Regent biedt een 13-daagse cruise vanuit Barcelona via de Canarische Eilanden op 11 oktober 2022. Je bezoekt met de Seven Seas Splendor het eiland Gran Canaria, La Palma en Lanzarote, met vele andere havens. Vanaf €8789 inclusief excursies, fooien en drankjes.

Vraag een offerte aan:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours – Nieuw!

Silversea Cruises

De Silver Cloud (maximaal 248 gasten) vaart op 5 oktober 2022 van Madeira naar Dakar via La Plama en La Gomera.  10 dagen vanaf €6400.

Daarnaast zijn er een aantal transatlantische cruises van Silver Moon en Silver Dawn waarbij onderweg gestopt wordt op de Canarische Eilanden. 13 dagen vanaf €4400.

Cruisen met Silversea betekent dat veel inclusief is: wifi, drankjes, kaviaar, butlerservice in suites, en fooien.

Vraag een offerte aan bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours – Nieuw!

Seabourn

 

Seabourn maakt deze winter langere cruises naar de Canarische Eilanden vanuit Lissabon. In oktober start de Seabourn Sojourn met 8-daagse (en langere) cruises. Tijdens deze cruises ontdek je zeer veel Canarische Eilanden met een luxueus varend boetiekhotel.

23 oktober 2022 – 15 dagen vanuit Lissabon met o.a. Casablanca, Arrecife, Tenerife, Lanzarote, La Palma, Gran Canaria, La Gomera en El Hierro – vanaf €6799 (of verkort naar 8 dagen – vanaf €3999)

30 oktober 2022-6 november – 8 dagen vanaf Gran Canaria naar Lissabon – vanaf €3499

8 april 2023 – 14-daagse cruise vanaf Lissabon naar Canarische Eilanden en Marokko – vanaf €7999 met Seabourn Quest.

Seabourn cruises zijn verkrijgbaar bij:

Sunweb – Nieuw! Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours – Nieuw!

TUI Cruises

TUI vaart met 2 schepen naar de Canarische Eilanden. Met familieschip Mein Schiff 4 en met ontdekkingsschip Mein Schiff Herz.

De premium all-inclusive Mein Schiff 4 (ca. 2500 passagiers) vertrekt zeer vaak vanaf eind oktober tot en met 19 maart 2023 vanaf Gran Canaria en vaart verschillende routes. Deze kan je vervolgens weer aan elkaar plakken voor een ultieme Canarische Eilanden Cruise. Route 1 gaat naar Agadir in Marokko, Arrecife op Lanzarote, Tenerife en La Gomera. Vanaf €499.  Route 2 vaart de meer klassieke route naar Funchal op Madeira, La Palma, Tenerife en Fuerteventura. Vanaf €899.

De Mein Schiff Herz maakt een mooie Azorenroute vanaf Tenerife. Dit doet ze regelmatig van 10 november 2022 tot en met 9 maart 2023. Vanaf €749. Ook maakt dit schip 8-daagse cruises naar de Kaapverdische Eilanden, vanaf €679. Beide kunnen uiteraard gecombineerd worden tot mooie 15-daagse cruises.

*Verassend genoeg staat de Mein Schiff Herz wel in de planning om te varen omdat het schip de vloot zou verlaten van TUI.

TUI Cruises kent een premium all-inclusive cruise concept, dit wil zeggen dat heel veel drankjes inbegrepen zijn, alsook de fooien.

TUI Cruises zijn verkrijgbaar bij:

 

Cruise Canarische Eilanden, Spanje & Portugal incl. busreis

 

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel TUI Zeetours – Nieuw!

Prijzen zijn van januari 2022. Deze wijzigen afhankelijk van beschikbaarheid en periode.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)