Ambassador Cruise Line gaat varen met ex-AIDAmira

Ambassador Cruise Line heeft de aankoop aangekondigd van haar tweede schip, Ambition genaamd, dat in 2023 in de vaart zal gaan. De Ambition is de ex-AIDAmira waarvan deze week bekend werd dat AIDA Cruises het schip uit de vloot haalt.

Ambience zal net als haar zusterschip Ambience no-fly-afvaarten aanbieden die voornamelijk gericht zijn op de 50-plussersmarkt met een hoogwaardige, authentieke cruise-ervaring. Naast London Tilbury, zal ze in de zomer van 2023 ook een programma aanbieden met regionale vertrekken vanuit havens zoals Newcastle, Dundee, Belfast, Liverpool, Bristol en Falmouth, waardoor gasten in Groot-Brittannië een kortere reisafstand hebben voordat ze de service van Ambassador aan boord ervaren. Het volledige programma wordt momenteel afgerond en zal vanaf het tweede kwartaal 2022 boekbaar zijn.

Upgrades Ambition

Ambition (gebouwd 1999) zal tot 1.200 gasten ontvangen in haar 714 hutten, waarvan 125 met balkon en 113 suites met een woonoppervlak tot 62 m². Ze heeft twee hoofdrestaurants en speciale eetgelegenheden, een meer informeel café in bistrostijl, vier bars en lounges en een pub. Aan boord zijn ook een hoofdtheater, een casino, een kaartkamer en een bibliotheek. Gasten kunnen ook genieten van het wellnesscentrum, de fitness, twee zwembaden en een scala aan winkels.

Het schip is rechtstreeks gekocht van Costa Crociere, dat haar exploiteerde onder hun AIDA-merk, als AIDAmira, voornamelijk gericht op de Duitse markt. Voordat ze in dienst treedt bij Ambassador Cruise Line, zal ze soortgelijke uitgebreide upgrades ondergaan als haar nieuwe zusterschip, Ambience, inclusief de installatie van de nieuwste emissiereductietechnologieën om IMO Tier III-conformiteit te waarborgen. Dit zal de uitstoot van stikstofoxide met ongeveer 95% verminderen ten opzichte van de huidige normen. Naast het installeren van bijgewerkte ballast- en rioolwaterbehandelingssystemen, zullen beide schepen van de Ambassador Cruise Line-vloot behoren tot circa 10% van de huidige wereldcruisevloot die geautoriseerd is om in strikt ecologisch beschermde zeeën te varen.

Deze investeringen zijn een belangrijk onderdeel van de Ambassador Cruise Line-strategie om met een hoge mate van verantwoordelijkheid voor het milieu te opereren en te voldoen aan de toegenomen eisen van gasten die willen genieten van alle voordelen van reizen met een zo laag mogelijke impact op de bestemmingen.

CEO, Christian Verhounig zei: “We zijn verheugd met de warme ontvangst van de introductie van Ambassador op de markt – een nieuw merk, propositie en ons eerste schip. Deze aankondiging van de toevoeging van Ambition aan de vloot weerspiegelt ons vertrouwen en onze bereidheid om te investeren in de toekomst van Ambassador en de cruisesector. We zijn bijzonder verheugd dat we in 2023 regionale vertrekopties voor Ambition kunnen aanbieden, terwijl we ook gasten die vanuit London Tilbury reizen een grotere keuze aan afvaarten en schepen bieden om van te genieten. Het is duidelijk dat we allemaal gefocust zijn op het succes van Ambience’s eerste seizoen dat in april van dit jaar begint, maar we geloven dat bestaande en nieuwe gasten, enthousiast zullen zijn om te horen over de groeiplannen van Ambassador”.

In 2023 in de vaart

Het volledige programma van de Ambition zal binnenkort bekend gemaakt worden. In de brochure van 2023-2024 staat het volledige programma.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)