Cruisereiziger
Expeditiecruisen

Swan Hellenic redt expeditieteam op Antarctica

Swan Hellenic maakte bekend dat hun expeditiecruiseschip SH Minerva assistentie heeft verleend bij het evacueren van het Antarctic Quest expeditieteam van Portal Point. Het expeditieteam was vijf weken bezig geweest met wetenschap en onderwijs, en reisde door onbetreden gebieden over en langs de ruggengraat van het Antarctisch Schiereiland toen duidelijk werd dat ze moesten proberen om eerder terug te keren. De in Argentinië ingevoerde COVID-inperkingsbeperkingen hadden ertoe geleid dat veel Polar-operators hun programma’s hadden geannuleerd, zodat het expeditieteam niet kon worden opgehaald zoals gepland. Volgens Swan Hellenic was er een zeer groot risico dat het team op het schiereiland vast zou zitten. Dat was het moment waarop SH Minerva regelde om hen te hulp te komen.

“We moeten zeggen dat de warmte en gastvrijheid van iedereen op SH Minerva gewoonweg uitstekend was en dat we zo vriendelijk werden behandeld. Het is moeilijk om woorden te vinden om onze dankbaarheid te uiten voor alles wat er voor ons is gedaan”, zegt expeditieleider Paul Hart.

Het expeditieteam was monsters aan het verzamelen om dit te onderzoeken op aanwezigheid van micro plastic en metalen in de sneeuw. Ook onderzochten ze de hoeveelheid UV straling die het schiereiland bereikt en deden ze meteorologische observaties voor modellen om het verlies van het ijs en ophoping van het ijs te berekenen.

Wil je meer weten over expeditiecruises? Ga dan naar Expeditiecruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie!

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)