Cruisereiziger
Hygiene

Carnival Corporation sluit zich aan bij CDC richtlijnen

Vier rederijen behorende tot moederconcern Carnival Corporation, Seabourn, Holland America Line, Princess Cruises en Carnival Cruise Line, sluiten zich aan bij de nieuwe richtlijnen van het CDC, het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het Nederlandse RIVM. Het CDC heeft inmiddels het cruisen iets veiliger verklaard, maar nog steeds als een hoog-risico activiteit. Momenteel kiest het CDC ervoor om schepen een kleurcode toe te kennen, dat wat zegt over het aantal besmettingen en of een schip meedoet aan de CDC regels. Volgens de laatste berichten doen inmiddels 18 rederijen met 110 cruiseschepen mee.

Dit betekent dat cruiseschepen die in Amerikaanse wateren varen, nog steeds wel vereisen van hun passagiers dat ze gevaccineerd zijn, maar de rederijen van Carnival Corporation gaan wel iets versoepelen daarin. Zo mogen gasten kiezen of ze hun mondkapjes nog op willen. De rederijen geven wel advies om ze te dragen, maar verplichten het niet. Wél zullen er bepaalde ruimtes aangewezen zijn waar het wel verplicht is.

De tweede versoepeling is dat er minder hoge eisen gesteld worden aan het testen vóór het inschepen. Welke versoepelingen dit worden, werd niet bekendgemaakt. Deze zullen bij elke rederij opvraagbaar worden:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)