Cruisereiziger

De grootste Nederlandse cruisesite met het laatste cruise-nieuws, persoonlijke ervaringen en alles over cruises

Cruisereiziger

Carnival Pride naar IJmuiden in plaats van Sint-Petersburg

Het cruiseschip Carnival Pride van Carnival Cruise Line zal deze zomer niet 1 maar 2 keer IJmuiden aandoen. Naast het reeds geplande bezoek op 11 augustus (08:00-17:00 uur) zal het schip van de Amerikaanse cruisemaatschappij ook op 20 juni (07:00-18:00 uur) aanmeren bij de Felison Terminal.

De extra call komt doordat Carnival op 2 routes van de Pride vanuit het Engelse Dover een stop in Sint-Petersburg in Rusland vanwege de aanvallen van Rusland in Oekraïne heeft geannuleerd. Als alternatieve havens is gekozen voor IJmuiden, Kiel (Duitsland) en Stockholm (Zweden).

De Carnival Pride vaart sinds haar herstart in november vorig jaar cruises vanuit Tampa, Florida. In april komt het schip naar Europa. Eerst staat er een serie cruises gepland vanuit Barcelona. Op 10 juni start haar cruiseseizoen in Noord-Europa tot 2 september. Daarna volgen er nog enkele cruises vanuit Civitavecchia.

Rederij
Carnival Cruise Line
Wil jij cruisen met de Carnival Pride in Europa? Vraag een gratis offerte aan bij:
Cruisereizen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Carnival Pride naar IJmuiden in plaats van Sint-Petersburg

  • 13 maart 2022 om 17:30
    Permalink

    Met de komst van steeds meer cruiseschepen naar IJmuiden ontlast dat de druk op de PTA te Amsterdam en vervult de Fenix terminal precies de rol waarvoor het bedacht is, namelijk zowel een ferry dienst als cruiseterminal en bespaart het de tocht door het Noordzee kanaal.
    Nadeel is alleen voor cruisepassagiers die even Amsterdam willen bezoeken, bepaalt niet op loopafstand. Door milieuvriendelijke, lees elektrische bussen in te zetten voorkomt men de uitstoot van extra uitlaatgassen van dieselbussen om de talrijke cruisegangers naar de hoofdstad te vervoeren.

Reacties zijn gesloten.