Ambassador Cruise Line doopt eerste schip Ambience

De voormalige Britse atleet en Olympiër Sally Gunnell heeft afgelopen dinsdag 19 april 2022 het eerste schip in de vloot van Ambassador Cruise Line gedoopt tijdens een speciale ceremonie in London Tilbury. De Ambience vertrok op een dag later, op woensdag direct op haar eerste cruise.

 

Ambassador is de eerste Britse cruisemaatschappij in meer dan tien jaar. De no-fly-routes, die vanuit London Tilbury varen, bieden een hoogwaardige, authentieke cruise-ervaring die voornamelijk gericht is op de 50-plusser.

Meer dan 500 gasten, partners en leveranciers waren aan boord om getuige te zijn van de naamgeving en zegening van het schip.

CE Christian Verhounig: “Bijna 25 jaar geleden, op deze dag, kwam ik bij mijn eerste cruiseschip als barkelner. Hoewel ik op slag verliefd werd op de cruise-industrie, had ik nooit kunnen bedenken dat ik op een dag de CEO van een gloednieuwe cruisemaatschappij zou zijn en getuige zou zijn van de naamgeving van het eerste schip”.

Duurzaam

“De lancering van een rederij tijdens de pandemie toont ons geloof in en toewijding aan de cruise- en reisindustrie. Ook duurzaamheid vinden wij belangrijk. We hebben aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in het upgraden van Ambience, waaronder het IMO Tier III-compatibel maken van het schip, waardoor Ambience kan varen in de meest ecologisch beschermde gebieden over de hele wereld”, voegt Verhouning toe.

Peetmoeder Sally Gunnell: “Het is een absoluut genoegen om meter te zijn voor het eerste schip van Ambassador Cruise Line, Ambience. Ambassador viert deze maand haar eerste verjaardag en heeft zich sinds de lancering in 2021 stevig gevestigd in de cruise-industrie. Ambassador heeft een verzameling kernwaarden waar ik sterk in geloof, van gemeenschap en welzijn tot duurzaam en ethisch zijn. Deze toewijding toont aan dat Ambassador een verantwoordelijke cruisemaatschappij is en een waarmee ik zeer vereerd ben om mee samen te werken.”

Ambassador Cruise Line in 2022

Het eerste seizoen van Ambience omvat 31 afvaarten die meer dan 90 verschillende havens aandoen. De cruises omvatten het verkennen van de Britse eilanden, de Noorse fjorden, de Scandinavische landen, Groenland, het noordpoolgebied en IJsland, plus verschillende kortere. Tijdens de wintermaanden vaart ze naar de Canarische Eilanden, Cuba, het Caribisch gebied, Kaapverdië en Scandinavië.

Ambience heeft een gemiddelde gastencapaciteit van 1.400 en biedt een gevoel van ruimte met behoud van een gevoel van intimiteit.

Lees meer over Ambassador Cruise Line >>

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)