Cruisereiziger
Cruiseterminal

Aankomsten van cruiseschepen deze week in Nederland! (week 20)

De komende week (16 mei – 22 mei 2022, week 20) staan er 4 aanlopen van cruiseschepen in Nederland gepland in Amsterdam en Rotterdam. Jewel of the Seas van Royal Caribbean International, Amera van Phoenix Reisen, Rotterdam van Holland America Line en Enchanted Princess van Princess Cruises zullen allen, volgens de huidige planning, hun opwachting maken.

Cruiseschepen in Amsterdam

Vrijdag 20 mei 2022 verwacht Cruise Port Amsterdam het cruiseschip Jewel of the Seas van de Amerikaanse cruisemaatschappij Royal Caribbean International weer aan de kade. Om 06:00 uur ‘s ochtends eindigt dan haar eerste cruise vanuit haar tijdelijke thuishaven Amsterdam deze zomer. Het ging om een chartercruise rond de Amerikaanse saxofonist Dave Koz. Dezelfde middag om 17:00 uur vertrekt het schip uit de Radiance-klasse weer voor eenzelfde chartercruise naar de Britse Eilanden. Volgende week vrijdag start het reguliere cruiseprogramma vanuit Amsterdam met (voornamelijk) 13-daagse cruises naar de poolcirkel, de Britse Eilanden, IJsland en Ierland tot begin september.

Een dag later, zaterdag 21 mei 2022 maakt het cruiseschip Amera van de Duitse cruisemaatschappij Phoenix Reisen om 08:00 uur (tot 16:00 uur) haar opwachting. Het schip is bezig aan een 11-daagse ‘Rund um den Ärmelkanal fur Entdecker’ cruise bezig met het Duitse Bremerhaven als begin- en eindpunt. Andere bestemmingen die worden aangedaan op deze cruise zijn Portsmouth, Portland, Falmouth (allen Engeland), St. Malo (Frankrijk), Jersey (Kanaaleilanden), Zeebrugge (Belgie) en Helgoland (Duitsland).

De week wordt zondag 22 mei 2022 in Amsterdam afgesloten met de terugkeer van de Rotterdam van Holland America Line van 07:00-17:00 uur. Het derde schip in de Pinnacle klasse vaart vanuit Amsterdam tot begin oktober wekelijkse cruises naar de Noorse fjorden. Op 30 mei zet het 7e schip in de vloot van Holland America Line met de naam Rotterdam koers naar Rotterdam voor haar doop.

Cruiseschepen in Rotterdam

Rotterdam heeft aanstaande dinsdag 17 mei 2022 een primeur. Voor de eerste keer komt e e n van de nieuwste cruiseschepen van Princess Cruises, Enchanted Princess, naar Nederland. Het vijfde Royal klasse schip maakte eind vorig jaar haar debuut. Na haar eerste inaugurele maanden in de Caribbean is het schip van 145.000 brutoton en een maximale capaciteit van 3.660 passagiers weer terug in Europa en vaart het tot begin september vanuit Southampton verschillende routes naar de Canarische Eilanden, West-Europa, Scandinavië en de Britse Eilanden.

De Enchanted Princess zal dinsdag van 08:00-22:00 uur in Rotterdam verblijven. Het is bezig aan een 6-daagse cruise vanuit Southampton met naast Rotterdam, Zeebrugge (Belgie) en Guernsey (Kanaaleilanden) als bestemmingen.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

Alles van NederlandVlissingenAmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!