Norwegian Cruise Line viert succesvolle terugkeer van Norwegian Escape in Europa

Norwegian Cruise Line (NCL) markeert de succesvolle terugkeer van Norwegian Escape in Europa sinds 2015. Toen maakte ze haar eerste reis in het oostelijk deel van de Middellandse Zee. Dit is het eerste schip van de zeer succesvolle Breakaway-Plus klasse.

Norwegian Escape is NCL’s grootste schip in Europa en het eerste Breakaway-Plus klasse schip dat een volledig seizoen in Europa vaart. Norwegian Escape’s thuishaven is Civitavecchia (nabij Rome) en biedt cruises aan van 8 tot 12 dagen. Elke afvaart biedt routes naar meerdere landen zoals de reis van 13 augustus: deze cruise biedt gasten de mogelijkheid om havens in Italië, Griekenland, Malta en Frankrijk te verkennen – vier zonovergoten Mediterrane bestemmingen.

De routes van Norwegian Escape bevatten bezoeken aan de meest gewilde havens in de regio zoals Santorini, Mykonos, Napels en Livorno maar ook verborgen juweeltjes, zoals Valletta en Messina. Het schip meert in vijf tot acht havens aan voor maximaal 13 uur. Elke cruise kent maximaal twee dagen op zee. Hierdoor kunnen gasten hun dagen vooral doorbrengen met het verkennen van oude ruïnes en middeleeuwse architectuur. Ook kunnen ze artistieke meesterwerken bewonderen, of gewoon genieten van een verscheidenheid aan lokale gerechten.

Themacruise: Meet the Winemaker

Op Norwegian Escape zal ook NCL’s populaire Meet the Winemaker Series haar debuut maken als het schip rond de Griekse Eilanden en Italië vaart. De afvaart van 17 juli zal voorzien zijn van Certified Angus Beef en wijn van de opmerkelijke wijnmaker Antonio Hidalgo. Antonio is bekend van het Spaanse familiebedrijf Sherry Bodegas Hidalgo La Gitana. De afvaart van 17 oktober zal worden gepresenteerd door de wereldwijd erkende Sandro Bottega van Bottega S.p.A.

Norwegian Cruise Line in Europa

Inclusief Norwegian Escape, varen er dit zomerseizoen in totaal acht NCL-schepen in Europese wateren. Norwegian Prima, het nieuwste en eerste lid van NCL’s vloot in de baanbrekende Prima klasse, zal debuteren in augustus 2022.

NCL’s acht schepen voor het Europese zomerseizoen 2022 zijn Norwegian Jade, Norwegian Star, Norwegian Epic, Norwegian Getaway, Norwegian Gem, Norwegian Escape, Norwegian Dawn, en Norwegian Prima. NCL biedt reizigers deze zomer een uitgebreid scala aan routes: van het bezoeken van oude ruïnes op de Griekse eilanden en het cruisen door de Noorse Fjorden, tot het genieten van de Mediterrane zon.

“Europa is altijd een bucketlist bestemming geweest voor reizigers van over de hele wereld en is een van de belangrijkste cruisebestemmingen voor NCL. We streven ernaar om onze nieuwe en trouwe gasten een breed scala aan bestemmingen en routes aan te bieden. We zijn enthousiast dat het Europese seizoen van dit jaar ons meest uitgebreide tot nu toe is met acht schepen en meer dan 100 aanleghavens,” zegt Kevin Bubolz, Managing Director Europe van Norwegian Cruise Line. “Onze Guest First filosofie dwingt ons om onze gasten centraal te stellen bij elke beslissing en ontwikkeling die we maken. Daarom blijven we ons productaanbod innoveren, zoals we de afgelopen 55 jaar hebben gedaan.”

Boek je NCL cruise bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “Norwegian Cruise Line viert succesvolle terugkeer van Norwegian Escape in Europa

 • 23 mei 2022 om 20:07
  Permalink

  Ik zou zou zo graag weer met een cruiseschip meegaan. We sparen er hard voor om elk jaar met een cruise mee te kunnen gaan, maatschappij maakt ons niet veel uit, wij letten meer op de data, de prijs en de havens en wat het schip ons kan bieden. Helaas zijn wij tegen vaccinatie van de C19, en kunnen/mogen wij (nog steeds) niet mee met de cruise schepen. Zijn er op dit moment schepen die toch dit jaar nog gaan veranderen qua covid regels of zullen wij nooit meer op cruise kunnen? We worden er ook niet jonger op, hoe langer dit duurt. Is er hoop voor ons?

 • 25 mei 2022 om 21:21
  Permalink

  Dag Stella,

  Dank voor je reactie!
  Wij verwachten voor dit jaar geen veranderingen in de Covid eisen aan boord wat betreft vaccinaties, wel veranderingen in de extra maatregelen. Wat 2023 gaat brengen? Wellicht een verdere versoepeling? We durven het echt niet te zeggen.

  groet Miriam

Reacties zijn gesloten.