Cruisereiziger
Te water lating

Tewaterlating Explora I bij Fincantieri in Monfalcone

Vandaag raakte de Explora I van Explora Journeys voor het eerst het water bij de scheepswerf in Monfalcone waar het schip gebouwd wordt. Daarmee bereikte het schip met deze tewaterlating een nieuwe mijlpaal in de bouw.

Explora I is de eerste van vier luxe cruiseschepen besteld door de Cruises Division van MSC Group. Het schip, waarvan de bouw in juni 2021 begon, zal eind mei 2023 in de vaart komen. Tegelijkertijd gaat de bouw van EXPLORA II, het tweede schip van het nieuwe merk, door met de oplevering naar verwachting in de zomer van 2024.

De float-out ceremonie werd onder meer bijgewoond door Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group, en door Fincantieri-voorzitter, Claudio Graziano, en Fincantieri CEO, Pierroberto Folgiero.

De bouw van de innovatieve Explora Journeys-vloot gaat in hoog tempo door dankzij een totale order van meer dan € 2 miljard. De schepen zullen een brutotonnage hebben van circa 64.000 ton, voorzien van de nieuwste beschikbare technologieën op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger